Loya Dan Sakit Kepala

Ada tak masa-masanya tiba-tiba terasa macam loya-loya, perut berangin dan macam nak sakit kepala?



Haaaa ada beberapa sebab boleh terjadi macam ni. Antara sebab-sebabnya ialah:

1. Perut masuk angin

2. Salah makan

3. Gastrik

4. Makan makanan yang terlampau pedas

5. Makan terlalu banyak

6. Mengandung?

Banyak sebab yang menyebabkan rasa loya dan sakit kepala. Kita pun tak tahu macam mana nak buat kan? Kecuali kena hadap je.

Perkara utama apabila sakit kepala dan sakit perut ni, kalau kena gi toilet, please, jangan tahan dan pergilah toilet. Pasti rasa lega. Kalau toilet bukan solutions, then cuba untuk legakan diri in any means. 

Macam kak yone semalam, kak yone terlebih makan πŸ˜€ Nak duduk memang tak selesa. Oleh itu, kak yone berdiri je sampai lega perut kak yone.

Haaa padan muka makan banyak sangat macam bertahun-tahun tak jamah nasik. Tapi kalau bukan terlebih makan punca tak sedap perut dan loya-loya, maka, amalkan sesuatu yang minty. Sejuk-sejuk gitu.

Dulu masa kak yone muntah-muntah sebab food poisoning, kak yone minum teh o. Sebab kita rasa dahaga. Minum air keluar balik. Sesetengah orang memang minum teh o pekat untuk mengurangkan loya dan juga cirit birit.

Kalau tak menjadi juga, kak yone cadangkan telanlah Peppermint Ginger. Memang wangi je bau minty-minty nya dan apabila dah ditelan, rasa sejuk perut lega. Baunya macam daun pudina. Kalau nak kemam pun boleh.

Satu lagi, sebenarnya kemungkinan besar perut masuk angin. Telanlah Garlic Complex untuk membantu buang angin. Nak tak nak kita nak legakan perut dan semestinya tak nak rasa loya-loya.

Apabila dalam situasi loya, muntah-muntah, pastinya kita terasa haus sangat. Selain macam cadangan kak yone untuk amalkan teh o, boleh juga amalkan Performance Drink. Performance drink adalah minuman isotonik yang tidak bergas dan kurang gula.

Selalunya kita minum 100 plus. Tapi gantikan dengan Performance Drink sebab lebih baik. Angkasawan NASA pun minum tau. Rasanya yang ringan dan manis-manis buah, lebih baik daripada rasa gas daripada minuman 100 Plus yang memeritkan tekak.

Performance Drink memang bagus sangat untuk menggantikan semula cecair yang hilang dan membantu mengurangkan rasa haus akibat muntah-muntah.

Nak mengurangkan sakit kepala pula, elok amalkan set di bawah:



Set Asas Migrain ini sangat membantu melegakan sakit kepala. Adakalanya sakit kepala disebabkan tekanan dan menyebabkan otot-otot kejang dan sakit urat.

Jadi kombinasi vitamin B Complex sangat bagus untuk urat saraf, Ostematrix sangat bagus untuk menenangkan otot-otot yang kejang dan Omega Guard membantu mengurangkan keradangan.

Yang bagus lagi, sentiasa amalkan Vivix. Sebab Vivix membantu melancarkan pengaliran darah dalaman. Resveratrol dalam Vivix membantu memperbaiki sel-sel yang lemah dan bermasalah. InsyaAllah sakit kepala akan dapat dikurangkan.

Fuhhh banyakkan vitamin yang kak yone share 😊Kak yone share yang baik-baik semoga dapat membantu pembaca mencari penyelesaian. Kalau nak tanya dan beli, boleh whatsapp kak yone di 016-2364796.


Pengedar Shaklee Shah Alam, Petaling Jaya (PJ), Klang, Mid Valley, Subang dan seluruh Malaysia. Hubungi kak yone di 016-2364798 untuk COD di kawasan-kawasan seperti yang dinyatakan di atas.

Perut Memulas Dan Cirit Birit

Hari ni kak yone mengalami cirit birit. Lemah rasa badan. Walaupun tak teruk mana, tapi kombinasi perut memulas dan cirit birit, memang melemahkan tuan badan πŸ˜₯


Selalunya kak yone steady jer bila cirit birit sebab kak yone suka membersihkan usus. Tapi bila digabungkan perut memulas dan cirit birit memang surrender.

Kesan perut memulas ni, kaki kak yone rasa lemah. Macam lenguh-lenguh gitu. Nak jalan pun rasa macam lemah dan kaki sakit-sakit.

Kak yone telan vitamin C dan vitamin B Complex lepas kurang sikit cirit birit tu. Satgi sebelum tidur, haruslah telan Vivix dan Ostematrix untuk mengurangkan kekejangan otot untuk kaki yang lenguh dan lebih segar dan bertenaga apabila bangun esok pagi 😊

Sebenarnya sakit perut memulas ni agak sinonim dengan kak yone. Kak yone dulu-dulu memang selalu sakit perut memulas. Satu lagi yang harus ada bila sakit perut ialah Garlic Complex dan Peppermint Ginger. Dua vitamin ni memang membantu sangat dalam bab sakit perut.

Kak yone dah rasa waktu program detox dulu. Memang membantu menenangkan perut.

Untuk mendapatkan vitamin-vitamin ni semua, boleh contact kak yone di 016-2364796.

Saja kak yone berkongsi cerita. Kot-kot korang pun asyik alami sakit perut memulas ni. Alang-alang kak yone amalkan, kak yone share sekali dengan korang 😊

Sekian sharing Kak yone,
Pengedar Shaklee Shah Alam, Subang, Petaling Jaya, Mid Valley dan seluruh Malaysia.

016-2364796

Perut Memulas Kerana Berpuasa?

Sejuk dingin malam ni dek kehujanan di luar. Kehujanan? Ehhhh tak hujan pun! Hahaha, intro aje 😁

Malam ni, malah seharian hari ni, perut memulas je kak yone rasa. Kak yone perasan yang perut memulas ni jadi bila kak yone mula mengganti puasa 🀣



Macam kak yone pernah kongsikan sebelum ni, perut memulas terjadi sebab perut kita kosong, kemudian kita pun makan dengan semangatnya. Minum air sejuk pulak tu.

Korang rasa perut terperanjat tak? Memang la terperanjat. Perut jadi kembung atau bloated. Nak keluar angin, tak nak keluar. Memulaslah jadinya.

Jadi di situasi yang ramai tengah berpuasa sunat atau menggantikan puasa ni, jagalah perut ye. Makan elok-elok. Sahur tu, jangannnnnnn tinggal!

Kalau rasa susah sangat nak makan untuk sahur, minumlah set mighty 3 gems. Kombinasi:

πŸ’Ÿ ESP
πŸ’Ÿ Performance Drink
πŸ’Ÿ Mealshakes

ESP adalah minuman soya NON-GMO yang yang rendah indeks glisemik yang membantu membantu memperlahankan perlepasan tenaga. Oleh itu, kuranglah rasa lapar. Sesuai sangat diamalkan semasa berpuasa. 

Performance Drink perisa oren membantu badan kita lebih bertenaga dan mengurangkan rasa haus. Memang minuman angkasawan NASA.

Mealshakes adalah serbuk soya berperisa vanila yang kaya dengan vitamin dan mineral. Gabungan ketiga-tiga ini memang sedap sangat. Bukan sekadar membantu menyedapkan perut semasa berpuasa, malah mengandungi nutrisi yang diperlukan seharian. 

Jadi jangan risau kalau rasa tak cukup zat. Sebab memang zat-zat telah dipenuhi. Set ni pun memang sangat baik untuk orang yang mengalami gastrik. Jadi memang recommended sangat tau untuk diamalkan eapecially masa berpuasa ni.

Satu lagi set untuk mengurangkan perut kembung atau bloated ni ialah dengan mengamalkan gabungan Garlic Complex dan Peppermint Ginger

Peppermint Ginger melegakan perut yang pedih dan Garlic Complex membantu membuang angin. Faham-faham je ye macam mana tuuuuu πŸ˜€

Finally, amalkan Vivix selalu untuk boost tenaga semasa berpuasa. InsyaAllah badan rasa lebih segar. Vivix yang mengandungi Resveratrol memang sangat-sangat membantu dalam pemulihan sel-sel yang mengalami penuaan. Tu yang awet muda apabila sel-sel dalaman sihat dan bertenaga 😘

So tunggu apa lagi? Whatsapp kak yone segera di 016-2364796 untuk berpuasa dengan lebih sihat dan bertenaga 😊

Cepat tau!

Kak yone pengedar Shaklee Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Mid Valley dan seluruh Malaysia. Kalau nak COD area Amcorp Mall, VSQ Tower, PJ, area Mid Valley, Hotel Premier di Klang, roger-roger aje ekk 😊

Entri-entri berkaitan yang menarik untuk dibaca:





Sembelit Masa Nak Yak

Semalam kak yone tengok anak kak yone sembelit masa nak yak. Sebenarnya kak yone tak pernah tengok dia dalam keadaan begitu terseksa semasa berak 😟 Menangis-nangis dia masa nak membuang.



Sekarang barulah kak yone faham perasaan ibu-ibu yang anaknya mengalami sembelit sampai sakit-sakit dan menangis. Kita nak buat apa pun payah sebab kita tak dapat nak bantu dia waktu dia sakit 😒

Ada juga anak kawan kak yone yang tak lawas semasa membuang air besar menyebabkan sakit perut sampai masuk hospital. Kita manalah tahu kan sebab anak-anak ni tak dapat cakap betul-betul lagi. Bila doktor tekan perut, memang ada najis yang masih belum keluar sepenuhnya. Kenalah diberi ubat untuk membuang yang tersekat tu.

Kalau ibu ayah mencari penyelesaian kepada anak yang mengalami sembelit, boleh amalkan Mealshakes. Multivitamin dalam bentuk serbuk bancuhan soya berperisa Vanilla yang sedap dan kaya dengan pelbagai nutrisi yang sangat baik untuk perkembangan kanak-kanak.

Boleh baca beberapa testimoni di bawah.

Testimoni daripada customer kak yone sendiri

Bagi orang dewasa yang mengalami sembelit, keadaan mungkin membawa kepada buasir. Memang sangat-sangat tidak selesa dan menyakitkan.

Jika berada dalam keadaan ini, segera dapatkan Vivix kerana kandungan Resveratrol untuk membantu memulihkan luka-luka dalaman. 

Dalam proses pemulihan itu, Vivix juga akan membantu 'regulate' atau menormalkan semula proses membuang air besar setiap hari.

Di samping itu, penting untuk mengambil tablet Kalsium Ostematrix untuk membantu melawaskan pembuangan air besar. Memang sangat berkesan. Setiap malam, sebelum tidur, makan Ostematrix. InsyaAllah esok pagi lepas sarapan, membantu membuang dengan lawas.

Bestkan, selain membantu mencukupkan nutrisi kalsium, badan kita akan lebih releks dan lawas membuang dengan Ostematrix ini.

Kalau rasa badan memang jenis susah sangat nak membuang, ambillah Herblax. InsyaAllah dengan dos yang betul dan air yang mencukupi, memang akhirnya yang lama tersumbat di dalam tu akan dibuang.

Nak tahu lagi cara nak clearkan usus sampai bersih licin kenalah beli dan kak yone akan guide cara yang betul 😊

Kak yone dah amalkan semua. Kesannya memang sangat memuaskan hati πŸ˜‰ Nak dapatkan vitamin-vitamin ni, hubungi kak yone di 016-2364796 😊

Hearty . Love . Healthy

ID Shaklee yang boleh korang 'pinjam' jika membeli di Shaklee - 1112978

Entri-entri lain yang menarik untuk dibaca:





Gejala Kaki Lembik Part II

Ingat tak entry kak yone pasal abang ipar kak yone yang tiba-tiba menghadapi gejala kaki lembik? Boleh baca di sini ya.

Sebenarnya abang ipar kak yone tak mengalami masalah saraf di kaki. Rupa-rupanya disebabkan kecederaan jatuh di bilik air dahulu, menyebabkan kesan ke atas urat saraf di bahagian pinggang dan memberi kesan ke atas kakinya 😞

Berita baiknya, gejala kaki lembik tu, bukanlah kecederaan yang berat. InsyaAllah doktor subscribe ubat untuk sebulan sebagai rawatannya.

Kecederaan akibat jatuh terutama kepada orang-orang yang agak berumur memang kak yone bimbang sangat. Sebab jatuh boleh memberi kesan kecederaan yang berpanjangan. Walaupun sikit, macam situasi abang ipar kak yone, tapi keadaan yang jadi secara tiba-tiba tu memang membimbangkan.

Jika warga emas yang berumur 50 tahun ke atas mengalami kecederaan akibat jatuh, semestinya yang dibimbangi terlebih dahulu ialah sama ada terjadinya kecederaan patah tulang. 


Ingat ye, semakin usia meningkat, badan kita akan kehilangan kalsium. Jika tak mendapatkan kalsium daripada​ sumber makanan, memang boleh menyebabkan tulang menjadi rapuh. Jatuh sikit pun, boleh terjadinya patah tulang. Jangan sampai terjadinya Osteoporosis.

Selain tulang, semestinya kita risau urat saraf yang terjejas. Macam kecederaan di pinggang, tiba-tiba kaki pula menjadi lembik. Sebabnya urat saraf terutama kecederaan di pinggang berkait dengan tulang belakang. Jadi memang kena jaga baik-baik sangat sebab semuanya bersambung-sambung.

Dalam situasi berkaitan dengan kecederaan yang memberi kesan ke atas urat saraf, tulang dan sendi, selain mengambil ubat-ubatan yang diberikan oleh doktor, ambillah juga supplemen-supplemen untuk membantu dalam proses pemulihan dalaman.

Badan kita terdiri daripada sel-sel yang terlalu banyak. Makanan sel adalah nutrisi-nutrisi seharian. Apabila cukup nutrisi, sel akan sihat dan bertenaga. Bermakna kita pun sihat 😊

Untuk berikhtiar memulihkan kecederaan dalaman akibat jatuh, yang utama sekali adalah amalkan Vivix. Kandungan Resveratrol dalam Vivix membantu memulihkan sel-sel yang rosak dan memberi tenaga kepada sel. Apabila sel-sel berfungsi dengan baik, kita juga akan sihat.

Yang kedua, kak yone sarankan sangat untuk ambil kolagen. Sebabnya kolagen akan bertindak seperti kushion dan melindungi bahagian dalaman kita.

Seterusnya, tablet kalsium Ostematrix. Ni memang penting sangat sebagai sumber kalsium untuk badan kita. Apabila cukup kalsium, badan akan lebih cergas dan segar. Tulang kuat, kita nak bergerak aktif pun, InsyaAllah ok sangat πŸ˜‰

Satu lagi vitamin yang tak boleh tinggal ialah vitamin B Complex. Vitamin B Complex selain daripada membantu boost tenaga, juga sangat baik dalam kesihatan urat saraf kita. Kalau sakit-sakit urat, kebas-kebas tangan, makanlah vitamin B Complex.

Kesemua vitamin ini mempunyai fungsi-fungsi yang tersendiri dan sangat penting. Nak dapatkannya, Whatsapp je kak yone di 016-2364796.

Pengedar Shaklee Shah Alam, Petaling Jaya, Klang dan Mid Valley.

Jadi yang berdekatan, boleh hubungi kak yone untuk COD. Yang jauh, kita boleh pos, jangan risau 😊

Tidur Untuk Cantik

Siapa yang tak suka tidur? Tahu tak kalau tak tidur selama 3 hari berturut-turut boleh mati. Haaa lagi satu, tidurlah untuk cantik.



Jadi tidur memang sangat penting untuk cantik luaran dan dalaman. Definisi cantik ini bukan sahaja cantik rupa paras tau. Malah bentuk badan juga cantik, sebab tidur yang cukup memastikan metabolisme badan kita sentiasa tinggi. Jadi berat badan terkawal 🀣

Tidur yang cukup juga membantu badan kita sihat. Sebab tidur membantu mempertingkatkan sistem pertahanan badan dalam melawan serangan virus dan bakteria.

Yang best of course, bila cukup tidur, organ dalaman berfungsi dengan baik. Kita akan kelihatan lebih bertenaga serta awet muda 😍 Tapi, tidur yang cukup bukanlah bermakna tidur pukul 3 pagi, bangun pukul 12 tengahari ya. Yang terbaik adalah pada pukul 10 atau 11 malam dan bangun dalam pukul 5 atau 6 pagi.

Sebab tu penting sangat untuk kita memastikan diri kita mendapat tidur yang mencukupi dan berkualiti. Sebabnya, kekurangan tidur akan menyebabkan badan kita menuntut kita untuk membayar semula masa tidur yang kurang. Tu yang ada sesetengah orang sampai tertidur semasa tunggu trafik light hijau semasa bawa kereta. Bahaya!

Memang ramai sangat yang tak mampu nak mencukupkan tidur. Ibu-ibu terutamanya, kadang bila rehat kejap masa tengahari tu, tersengguk-sengguk. Tapi tidur waktu tengahari sebelum Zuhur memang sunnah. Bantu badan kita lebih bertenaga 😊

Tapi kak yone cadangkan untuk support atau menyokong badan kita dengan lebih baik, amalkan makan supplemen. Yang terbaik adalah Vivix yang membantu kita untuk lebih bertenaga dan awet muda luaran dan dalaman.

Selain itu, vitamin B Complex jangan tinggal. Bukan aje bagus untuk tenaga, malah membantu kita supaya lebih tenang dan tabah dalam menghadapi situasi yang stress.

Next is Cinch Tea yang memang diperbuat daripada teh yang sangat berkualiti, tinggi antioksidan dan membantu mempertingkatkan metabolisme badan. Memang bila minum teh ni, badan cergas dan mengantuk pun hilang πŸ‘©‍πŸ”§

Nutriferon. Haaa serbuk biji labu yang sangat baik untuk membantu up kan sistem pertahanan badan. Apabila adanya serangan virus atau bakteria, memang Nutriferon awal-awal lagi dah tahu. Jadi badan kita lebih bersedia menghadapi serangan-serangan ini 😎

Jadi, jaga dan sayangi diri kita. Zaman sekarang ni, pengambilan supplemen sangat-sangat penting. Kak yone memang pengamal tegar vitamin-vitamin Shaklee. Nak dapatkan vitamin-vitamin ni, hubungi kak yone di 016-2364796.

Kak yone, Pengedar Shaklee Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Mid Valley dan seluruh Malaysia. Nak COD boleh roger-roger di kawasan berdekatan Amcorp Mall, Shah Alam, Mid Valley, Klang di Hotel Premier. Boleh kawtim punya 😊

Vitamin Untuk Kulit Cantik

Hari ni kak yone meneliti harga-harga baru vitamin bermula 1 May 2017 nanti. Nampaknya harga vitamin untuk kulit cantik meningkat πŸ˜₯



Vitamin asas untuk kulit cantik yang terdiri daripada:

1. Vitamin B Complex
2. Vitamin C
3. Vitamin E

Harga set vitamin kulit cantik asas ini sehingga ke penghujung April 2017 ialah RM295.25. Harga baru set vitamin kulit cantik asas ini bermula May 2017 ialah RM312.50.

Ada juga set kulit cantik yang perlu ditambah:

1. Alfalfa Complex 
2. ESP

Kedua-dua vitamin ini berharga RM203.75. Tapi bermula May 2017, jumlah harga vitamin ini akan menjadi RM218.75.

Jadi kak yone sarankan sangat. Kalau nak membeli, elok membeli sekarang sebelum berakhirnya bulan May 2017. 

Tapi kalau nak jimat, mai daftar ahli terus dan beli terus bulan ni. Dapat jimat lebih banyak berbanding bulan depan tau. 

Yang bestnya untuk mendapatkan kulit anjal dan flawless, alang-alang dah nak jadi ahli, dapatkan Vivix dan Collagen Powder. Memang superb. Kulit anjal dan awet muda gitewwww 🀣

Boleh tengok testimoni-testimoni kawan-kawan kita yang dah sangat happy dengan Shaklee Effects:










So buat keputusan cepat dan hubungi kak yone di 012-5538628.

Kak yone share supaya korang tak terkejut dengan harga baru 😊

Pengedar Shaklee Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang, Mid Valley dan seluruh Malaysia.


ID Shaklee kalau korang nak beli sendiri - 1112978

Gejala Kaki Lembik? Masalah Saraf?

Apa khabar semua 😊 

Kak yone gi melawat kak and abang ipar. Haishhh lama tak kunjung mengunjung. Rupanya kak ipar cerita pulak yang abang ipar, tiba-tiba sebelah kakinya jadi lembik.

Bayangkan macam simptom Bell Palsy di muka tapi terkena di kaki. Kaki jadi lembik sampai selipar boleh tercabut, jadi uncontrollable. Tapi kaki lembik ni, bukan jadi sepanjang masa. Ada masa-masanya jadi normal balik. Macam plug elektrik yang kita adjust, kejap boleh dan kejap off balik gitu.

Kebetulan masa jumpa doktor, elok pulak kaki tu. Bila check tekanan darah semua, memang elok normal sangat. Abang ipar kak yone tu memang fit. Boleh berjogging dengan stamina memang up je.

Jadi doktor bagi ubat suruh pantau dulu. Kalau berlarutan, tindakan selanjutnya mungkin kena rujuk pakar. Iyela keadaan kaki lembik tu bahaya sebab nak bawa motor dan kereta pun susah. Kaki memang tak rasa apa. 

Doktor cakap mungkin berkaitan dengan saraf. Tapi setakat ni belum dapat dipastikan 😞 Semoga abang ipar kak yone sihat-sihat selalu.




Apa pun, apabila usia semakin meningkat badan kita sangat-sangat berisiko untuk mendapat pelbagai penyakit. Nauzubillah Hi Minzalik. Oleh itu, muda-muda ni, selain memastikan badan fit dengan menjaga makan dan bersenam, kita juga hendaklah memastikan diri kita sentiasa mendapat nutrisi yang mencukupi.

Setelah 3 tahun berkenalan dan berkecimpung dengan Shaklee, kak yone sarankan sangat untuk amalkan sekurang-kurangnya Daily Essential Set Shaklee yang terdiri daripada:

1. Vitamin B Complex untuk membantu mempertingkatkan tenaga dan juga membantu seseorang itu lebih 'waras' dan mengurangkan stress.

2. Vita-Lea ialah multivitamin yang tertua di dunia. Kaya dengan pelbagai sumber vitamin dan juga zat besi. Bertindak sebagai pencukup nutrisi harian kita.

3. ESP mengandungi 9 sumber asid amino yang diperlukan oleh manusia. Membantu dalam memperbaiki kesihatan kulit dan otot serta membekal nutrisi protein yang sangat penting dalam perkembangan kita.

4. Sustained Release Vita-C Plus (vitamin C). Mungkin ramai yang rasa makan vitamin C takde apa-apa kesan, macam kak yone dulu rasa apabila makan jenama lain. Tapi apabila konsisten amalkan vitamin C Shaklee ni, memang terasa perubahan pada kesihatan kulit yang membantu mengurangkan pengeluaran jerawat. 

Masa pregnant pun, elok sangat amalkan vitamin C untuk membantu mengurangkan serangan virus dan bakteria. Terutamanya apabila kena demam, batuk-batuk dan selsema. 

Vitamin C Shaklee memang the best. Walaupun hanya 500mg, insyaAllah badan kita menyerap semuanya sebab teknologi sustained release membantu melepaskan hanya 100mg pada setiap jam. Jadi sebiji tablet vitamin C akan berada di dalam badan selama 5 jam.

5. Omega Guard iaitu minyak ikan Omega 3 sangat-sangat baik untuk kesihatan dalaman. Bersifat anti-radang dan membantu sangat apabila seseorang itu mengalami masalah sendi. Macam kak yone dulu, memang konsisten Omega Guard ni untuk ikhtiarkan sakit tumit. Alhamdulillah sekarang dah ok sangat.

6. Vivix. Supplemen yang tinggi antioksidan yang terbaik untuk diamalkan. Kandungan Resveratrol membantu memulihkan sel-sel dalaman agar sentiasa sihat dan bertenaga. Kalau sel kita sihat, semestinya kita pun akan sihat selalu 😊 Kaum wanita mesti suka, sebab Vivix membantu menganjalkan kulit dan kelihatan lebih awet muda.

Kalau berminat dengan vitamin-vitamin ni semua, insyaAllah, anda akan terus dapat keahlian secara percuma. Vitamin-vitamin ni semua memang terbaik, kesayangan kak yone tau.

Hubungi kak yone di 012-5538628 untuk mendapatkannya 😊

Sekian daripada Kak yone yang makan vitamin dan share kebaikannya dengan korang.

Pengedar Shaklee Shah Alam, Klang, Petaling Jaya, Mid Valley dan seluruh Malaysia. Nak COD, roger-roger aje kak yone 😊

Hearty . Love . Healthy

012-5538628

ID Shaklee kalau korang beli direct di Shaklee - 1112978

Sakit Belakang Slipped Disc

Kak yone banyak melihat orang-orang yang sakit belakang disebabkan slipped disc.

Sebelum ni kak yone berada dalam industri buku. Jadi kebanyakan yang sakit belakang slipped disc ini terjadi setelah bertahun-tahun bekerja mengangkat kotak-kotak yang berat.

Hakikatnya slipped disc ini bukanlah terjadi dalam jangka masa yang pendek tetapi terjadi setelah kesan ke atas tulang belakang yang bertahun-tahun lamanya.

Di antara tulang-tulang kita ni, ada macam kushion yang membantu mengurangkan geseran di antara tulang. Disebabkan tekanan kerana mengangkat barang-barang berat dengan postur yang salah, maka kushion ni terkeluar. Maka terjadilah keadaan slipped disc 😫


Nauzubillah Hi Minzalik. Jika ada orang-orang yang tersayang berada dalam pekerjaan yang memerlukan mengangkat kotak atau benda-benda berat, sentiasalah mengingatkan mereka mengangkat dalam posisi dan postur yang betul. 

Namun jika it's too late. Doktor pula dah mengesahkan telah berlaku kecederaan di tulang belakang, maka ubat pada ketika ini hanyalah untuk mengurangkan kesakitan. Sad but true πŸ˜₯

Namun, setiap penyakit ada ubatnya. Kak yone cadangkan, berikhtiarlah dengan vitamin. Macam mana pulak vitamin nak membantu? 

Pengambilan vitamin mungkin tidak sepantas ubat kesannya. Tapi dalam jangka masa panjang, InsyaAllah, kita perlahan-lahan berikhtiar membaikkan semula kushion yang terkoyak itu.

Untuk ini, kak yone sarankan untuk mengamalkan Vivix secara konsisten. Kandungan Resveratrol dalam Vivix berfungsi untuk memperbaiki sel-sel dalaman. Jadi kesan terkoyak itu, akan diperbaiki semula.

Selain itu, Omega Guard juga diperlukan dan sangat penting dalam mengurangkan bengkak dan kesakitan. 

Vitamin B Complex untuk membantu mengurangkan sakit-sakit urat dan saraf. Sebabnya bila sakit belakang, ia juga melibatkan saraf dan urat yang bersambungan dengan tulang belakang.

Kolagen Shaklee. Tahu tak kolagen sangat penting sebab kolagenlah yang akan bertindak sebagai kushion dan menempek semula kawasan-kawasan yang menyebabkan kesakitan slipped disc.

Jadi, bertindaklah sebelum terlambat. Dapatkan daripada kak yone vitamin-vitamin ini segera. Hubungi 012-5538628

Daripada kak yone yang berkongsi cerita dengan korang semua.
012-5538628
Hearty . Love . Healthy
Pengedar Shaklee Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Mid Valley dan seluruh Malaysia. 

Nak COD pun boleh sekitar PJ, Amcorp Mall, Jaya SS14, Jaya 33, Menara PKNS, Komuter Batu 3, Kilang Gula CSR. Cakap je, boleh dirunding tempat nak COD 😊


Ragam manusia semasa memandu pulang

Hari ni kak yone rasa terhibur apabila melihat ragam-ragam manusia masa memandu pulang petang tadi. Tahu-tahu aje kalau dah petang tu jalan mesti jem. Bila kereta slow tu, kak yone dapat observe pemandu belakang kak yone😁 Agaknya pemandu-pemandu depan kak yone pun dapat tengok kak yone yang macam-macam memek muka πŸ˜‚



Ntah, tapi rasa terhibur hati. Yang bestnya tadi petang ada Usrah Nurani IKIM FM. Di akhir tu, ustaz baca doa. Secara tak sengaja bila kak yone meraub muka mengaminkan, tertengok orang belakang pun meraub muka mengaminkan juga. Agaknya samalah channel radio yang kami dengar 😊

Masa tersekat kat bottle neck yang satu lagi, kak yone terpandang juga orang belakang mengangguk. Heeee, memang terhibur hati melihat pelbagai ragam manusia. Iyela, buat apa nak stress dalam jem. Releks dan enjoy je. 

Stress dan tertekan ni buat tekanan darah meningkat je. So be calm and enjoy the view 😎

Kebanyakan pemandu atas jalan semuanya single driver. Sighhhh memang tidak dapat dinafikan, sebab single drivers beginilah, kadar pencemaran semakin meningkat. Tapi nak buat macam mana? πŸ˜” 

Kereta yang banyak di jalan raya menyebabkan kita ni terdedah kepada zarah-zarah (habuk-habuk halus) yang berbahaya dalam jangka masa yang panjang. Zarah-zarah ni akan menjadi radikal bebas yang boleh menyebabkan badan kita menjadi lemah dan mudah diserang oleh pelbagai penyakit. Termasuklah menyebabkan kita tak awet muda dan muka kelihatan lebih tua daripada umur kita.

Nak kelihatan cantik, sihat dan awet muda, orang cakap jaga makan, bersenam dan tidur yang cukup. Tapi sebenarnya tak berapa nak memenuhi keperluan badan kita dah sekarang. 

Makanan sekarang, jika dibandingkan dengan zaman tok nenek kita jauh berbeza. Kemudian cara kita memasak pun tak menjanjikan kita mendapat semua keperluan nutrisi. Banyak nutrisi rosak dengan cara masakan yang melebihi 70 darjah celcius. Last-last kita hanya makan untuk memenuhkan perut aja.

Kalau bersenam pula, tempat-tempat yang bersih dan nyaman okla. Tapi kalau kita bersenam tepi jalan raya? Ada kemungkinan beberapa tahun akan datang, tanpa disangka-sangka kita terdedah kepada penyakit yang merosakkan paru-paru kita. Nauzubillah Hi Minzalik πŸ˜”

Jadi kak yone sarankan sangat untuk mengamalkan supplemen untuk topup nutrisi-nutrisi yang kita kurang dan banyakkan makan makanan yang tinggi antioksidan untuk melawan radikal-radikal bebas di dalam badan kita.

Apabila banyak radikal bebas dihapuskan di dalam badan kita, maka kita akan lebih sihat. Wajah akan lebih berseri-seri dan awet muda 😍

Jadi kak yone cadangkan amalkan supplemen-supplemen berikut:

1. Vivix - Supplemen yang sangat tinggi antioksidan dan membantu dalam pemulihan sel-sel dalaman. Jadi sel-sel yang lemah dan mengalami kerosakan akan diperbaiki dan lebih bertenaga.  Badan kita yang mempunyai banyak sel-sel yang sihat juga akan lebih sihat 😊 dan kelihatan awet muda dan panjang umur, insyaAllah.

2. Vitamin C ialah vitamin yang tinggi antioksidan dan membantu dalam proses memperbaiki kulit yang bermasalah seperti jerawat. Pengambilan vitamin C yang konsisten membantu mengurangkan pertumbuhan jerawat.

3. Vitamin E ialah vitamin yang memelihara kulit terutamanya yang selalu terdedah kepada matahari. Sekaligus memelihara kulit daripada jeragat.

4. Vitamin Carotomax ialah vitamin yang tinggi vitamin A dan kaya dengan Beta Carotine. Membantu memelihara mata dan ramai yang mengamalkannya memberi maklumbalas yang power spek mata menurun dan mata lebih lembap.

5. Vitamin B Complex ni penting untuk membantu mengawal kita daripada keadaan stress atau tertekan. InsyaAllah kita akan lebih waras dan tabah apabila menghadapi situasi yang buruk.

6. Vita-Lea iaitu multivitamin tertua dunia. Of course lah sangat selamat dan kaya dengan zat besi. Vitalea membantu untuk topup nutrisi harian kita.

Jadi, kak yone sangat-sangat menyarankan semua untuk mengamalkan supplemen-supplemen di atas. Supplemen ni semua bukan sebagai ubat tapi kita sedang berikhtiar untuk memastikan kesihatan hari tua kita lebih baik, insyaAllah jika diberikan umur yang panjang 😊😊

Hubungi kak yone di 016-2364796 sebagai pengedar Shaklee Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Mid Valley dan seluruh Malaysia.

Nak jimat dan enjoy bonus, mendaftarlah sebagai ahli. Nak beli vitamin-vitamin lain pun senang hati.

Sekian celoteh panjang kak yone. Ingat nak citer pasal ragam manusia jer, tapi termasuk pulak suggestion vitamin Shaklee yang best 😍

Ingat no 016-2364796.
ID Shaklee kalau korang nak beli direct di Shaklee: 1112978
Hearty . Love . Healthy

Kenapa Harus Pilih Shaklee

Dalam banyak-banyak perniagaan kat dunia ni, kenapa harus pilih Shaklee

1. Shaklee adalah perniagaan yang modalnya RM68.90 tapi jika diusahakan dengan bersungguh-sungguh, tekun, tabah dan metakkan kebergantungan sepenuhnya kepada Allah, InsyaAllah keuntungannya tiada batasan.

2. Supplemen atau vitamin adalah keperluan setiap masa. Even kalau ekonomi merudum sekalipun, orang tetap mencari vitamin yang semulajadi dan selamat. Ramai orang terdesak apabila sakit.

3. Vitamin-vitamin Shaklee semuanya melalui kajian klinikal untuk memastikan vitamin yang dihasilkan benar-benar selamat, semulajadi dan berkesan. Semestinya bebas bahan-bahan sintetik yang tidak baik untuk badan.

4. Shaklee ada Landmark Study, iaitu kajian yang dijalankan oleh pihak luar ke atas pengguna-pengguna vitamin Shaklee untuk mengkaji kesan jangka panjang mengamalkan vitamin Shaklee. Perbandingan dibuat juga ke atas kumpulan yang mengamalkan vitamin jenama lain dan kumpulan yang tidak makan vitamin langsung.

Yang menarik dan terkejutnya, antara keputusannya, kumpulan yang mengamalkan vitamin Shaklee mempunyai risiko untuk mendapat penyakit cardiovascular / penyakit jantung lebih rendah berbanding dua kumpulan tadi. DAN kumpulan yang mengamalkan vitamin jenama lain mempunyai risiko yang hampir sama dengan individu yang tidak mengambil vitamin langsung!

5. Kalau di Malaysia, kak yone bukan nak jadi rasis, tapi ramai usahawan-usahawan melayu yang dah menjadi jutawan dengan menjalankan perniagaan Shaklee. Alhamdulillah mereka merupakan jutawan-jutawan yang sangat kaya tapi sangat merendah diri 😊

6. Jika MLM lain menayang kereta, Shaklee idaklah berbuat demikian. Tapi Shaklee macam kak yone cakap di point no. 1, buat dengan bersungguh-sungguh, cekal dan tabah. InsyaAllah Shaklee BAGI duit untuk beli apa sahaja kereta yang kita nak! 

Ada satu peniaga Shaklee di Penang. Dia memang selalu alami masalah kereta rosak. Jadi Puan Fuzy ni memang nekad sangat buat Shaklee bersungguh-sungguh sampai dia berjaya dapat bonus untuk kereta! Wow sangatkan? Sesungguhnya jika kita inginkan sangat. Pasti dapat.

Banyak lagi yang bestnya apabila serius berbisnes dengan Shaklee. Kak yone tak sentuh lagi bab trip jalan-jalan 6 bintang yang Shaklee belanja jika kita betul-betul buat. 

Trip ke Jepun 2017. Yang buat betul-betul, siap boleh bawa anak-anak. Yutaka yang macam kimono tu dapat free, Shaklee bagi 😊

Kalau taknak jalan-jalan dan teringin sangat nak mengerjakan umrah, Shaklee pun ada menaja Umrah secara percuma tau.

Duduk di Hotel Oberoi di Madinah. Sebelah pagar je dengan Masjid Nabawi. Mudah sangat nak solat di Masjid Nabawi. Nak bawa mak ayah pun boleh. Senang orang tua tak payah jalan jauh-jauh.

Yang pentingnya, korang kena whatsapp kak yone dulu lah untuk tahu macam mana nak dapatkan semua ni dan mulakan langkah pertama dengan hubungi kak yone di 016-2364796 😊

Ikhlas,
Kak yone mentor dan pengedar Shaklee Shah Alam, PJ, Klang, Mid Valley dan seluruh Malaysia.
016-2364796