Perut Memulas Kerana Berpuasa?

Sejuk dingin malam ni dek kehujanan di luar. Kehujanan? Ehhhh tak hujan pun! Hahaha, intro aje 😁

Malam ni, malah seharian hari ni, perut memulas je kak yone rasa. Kak yone perasan yang perut memulas ni jadi bila kak yone mula mengganti puasa 🤣



Macam kak yone pernah kongsikan sebelum ni, perut memulas terjadi sebab perut kita kosong, kemudian kita pun makan dengan semangatnya. Minum air sejuk pulak tu.

Korang rasa perut terperanjat tak? Memang la terperanjat. Perut jadi kembung atau bloated. Nak keluar angin, tak nak keluar. Memulaslah jadinya.

Jadi di situasi yang ramai tengah berpuasa sunat atau menggantikan puasa ni, jagalah perut ye. Makan elok-elok. Sahur tu, jangannnnnnn tinggal!

Kalau rasa susah sangat nak makan untuk sahur, minumlah set mighty 3 gems. Kombinasi:

💟 ESP
💟 Performance Drink
💟 Mealshakes

ESP adalah minuman soya NON-GMO yang yang rendah indeks glisemik yang membantu membantu memperlahankan perlepasan tenaga. Oleh itu, kuranglah rasa lapar. Sesuai sangat diamalkan semasa berpuasa. 

Performance Drink perisa oren membantu badan kita lebih bertenaga dan mengurangkan rasa haus. Memang minuman angkasawan NASA.

Mealshakes adalah serbuk soya berperisa vanila yang kaya dengan vitamin dan mineral. Gabungan ketiga-tiga ini memang sedap sangat. Bukan sekadar membantu menyedapkan perut semasa berpuasa, malah mengandungi nutrisi yang diperlukan seharian. 

Jadi jangan risau kalau rasa tak cukup zat. Sebab memang zat-zat telah dipenuhi. Set ni pun memang sangat baik untuk orang yang mengalami gastrik. Jadi memang recommended sangat tau untuk diamalkan eapecially masa berpuasa ni.

Satu lagi set untuk mengurangkan perut kembung atau bloated ni ialah dengan mengamalkan gabungan Garlic Complex dan Peppermint Ginger

Peppermint Ginger melegakan perut yang pedih dan Garlic Complex membantu membuang angin. Faham-faham je ye macam mana tuuuuu 😀

Finally, amalkan Vivix selalu untuk boost tenaga semasa berpuasa. InsyaAllah badan rasa lebih segar. Vivix yang mengandungi Resveratrol memang sangat-sangat membantu dalam pemulihan sel-sel yang mengalami penuaan. Tu yang awet muda apabila sel-sel dalaman sihat dan bertenaga 😘

So tunggu apa lagi? Whatsapp kak yone segera di 016-2364796 untuk berpuasa dengan lebih sihat dan bertenaga 😊

Cepat tau!

Kak yone pengedar Shaklee Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Mid Valley dan seluruh Malaysia. Kalau nak COD area Amcorp Mall, VSQ Tower, PJ, area Mid Valley, Hotel Premier di Klang, roger-roger aje ekk 😊

Entri-entri berkaitan yang menarik untuk dibaca:





Previous
Next Post »
0 Komentar