Tidur Untuk Cantik

Siapa yang tak suka tidur? Tahu tak kalau tak tidur selama 3 hari berturut-turut boleh mati. Haaa lagi satu, tidurlah untuk cantik.



Jadi tidur memang sangat penting untuk cantik luaran dan dalaman. Definisi cantik ini bukan sahaja cantik rupa paras tau. Malah bentuk badan juga cantik, sebab tidur yang cukup memastikan metabolisme badan kita sentiasa tinggi. Jadi berat badan terkawal 🤣

Tidur yang cukup juga membantu badan kita sihat. Sebab tidur membantu mempertingkatkan sistem pertahanan badan dalam melawan serangan virus dan bakteria.

Yang best of course, bila cukup tidur, organ dalaman berfungsi dengan baik. Kita akan kelihatan lebih bertenaga serta awet muda 😍 Tapi, tidur yang cukup bukanlah bermakna tidur pukul 3 pagi, bangun pukul 12 tengahari ya. Yang terbaik adalah pada pukul 10 atau 11 malam dan bangun dalam pukul 5 atau 6 pagi.

Sebab tu penting sangat untuk kita memastikan diri kita mendapat tidur yang mencukupi dan berkualiti. Sebabnya, kekurangan tidur akan menyebabkan badan kita menuntut kita untuk membayar semula masa tidur yang kurang. Tu yang ada sesetengah orang sampai tertidur semasa tunggu trafik light hijau semasa bawa kereta. Bahaya!

Memang ramai sangat yang tak mampu nak mencukupkan tidur. Ibu-ibu terutamanya, kadang bila rehat kejap masa tengahari tu, tersengguk-sengguk. Tapi tidur waktu tengahari sebelum Zuhur memang sunnah. Bantu badan kita lebih bertenaga 😊

Tapi kak yone cadangkan untuk support atau menyokong badan kita dengan lebih baik, amalkan makan supplemen. Yang terbaik adalah Vivix yang membantu kita untuk lebih bertenaga dan awet muda luaran dan dalaman.

Selain itu, vitamin B Complex jangan tinggal. Bukan aje bagus untuk tenaga, malah membantu kita supaya lebih tenang dan tabah dalam menghadapi situasi yang stress.

Next is Cinch Tea yang memang diperbuat daripada teh yang sangat berkualiti, tinggi antioksidan dan membantu mempertingkatkan metabolisme badan. Memang bila minum teh ni, badan cergas dan mengantuk pun hilang 👩‍🔧

Nutriferon. Haaa serbuk biji labu yang sangat baik untuk membantu up kan sistem pertahanan badan. Apabila adanya serangan virus atau bakteria, memang Nutriferon awal-awal lagi dah tahu. Jadi badan kita lebih bersedia menghadapi serangan-serangan ini 😎

Jadi, jaga dan sayangi diri kita. Zaman sekarang ni, pengambilan supplemen sangat-sangat penting. Kak yone memang pengamal tegar vitamin-vitamin Shaklee. Nak dapatkan vitamin-vitamin ni, hubungi kak yone di 016-2364796.

Kak yone, Pengedar Shaklee Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Mid Valley dan seluruh Malaysia. Nak COD boleh roger-roger di kawasan berdekatan Amcorp Mall, Shah Alam, Mid Valley, Klang di Hotel Premier. Boleh kawtim punya 😊

Previous
Next Post »
0 Komentar