Kisah Cili Padi Dan Krim Yang Melegakan

Kisahnya kak yone tumbuk cili padi dalam lesung batu. Melompat-lompatlah biji cili nak keluar daripada lesung. Untuk mengelakkan biji cili bersepah-sepah di luar lesung batu, maka kak yone coverlah dengan tangan, sudahnya tak lama lepas tu, pedih dan gatal-gatal tangan kak yone 😂

Tapi biasalah kan jadi orang perempuan, apa kisah pedih gatal-gatal tangan. Releks je terus masak, bagi anak-anak makan, basuh pinggan semua 😁

Lepas tu, barulah kak yone cari 'something' nak legakan pedih dan gatal-gatal tangan ni. Kalau dibiarkan lama-lama tak sedap rasanya. Kat rumah kak yone ni, banyak je krim ada. Tapi pilihan hati kak yone, satu jer.



Mujur ada krim Herbal Blend. Krim pelbagai guna. Lepas da settle di dapur, kak yone sapu krim di bahagian-bahagian yang pedih gatal. Alhamdulillah soothing rasa. Lega kulit kak yone. Rasa pedih gatal semakin menghilang.

Herbal Blend ni, krim serbaguna. Bila ada gatal-gatal pada anak-anak kak yone, Herbal Blend yang ditempeknya. Kalau luka-luka, nyamuk gigit, semua letak Herbal Blend. Memang kak yone utilise habislah fungsi krim serbaguna Herbal Blend ni.

Yang bestnya dan paling penting, Herbal Blend bebas PARABEN ya. Sebab tu, apa-apa especially kalau berkaitan anak-anak, memang kak yone pakai tanpa ragu-ragu. Dijamin selamat dan berkesan 😀

Macam kak yone cakap tadi, kat rumah kak yone ada banyak lagi body cream. Tapi pujaan hati tetap Herbal Blend, sebab mostly krim-krim yang ada, slack betul. Bila tengok kandungannya ada Ethyl Paraben la. Methyl Paraben. Malah krim sakit otot dari klinik yang kak yone dapat pun ada paraben 😂

Kak yone ada baca juga, bahaya ke kandungan paraben ni? Sebab melalui pembacaan lain, paraben penyebab kanser payudara wanita. Tapi ada artikel mengatakan paraben hanya bahaya apabila terlalu banyak digunakan. Artikel tu siap suruh gabung pula dengan produk semulajadi macam produk-produk yang dikeluarkan Shaklee 🤣

Hakikatnya terlalu banyak produk yang mengandungi paraben. Barangan kosmetik wanita dah tentu-tentu ada. Let say pakai sikit sinu sini. Akhirnya bukan ke kuantiti paraben akan jadi banyak juga? Cumanya produk-produk di bawah jenama Shaklee memang mengekalkan kesemulajadiannya dan bebas paraben 😊 Bukan auta tapi fakta.


Sayang si adik pada Herbal Blend ya?

Sebab tu kak yone suka sangat rekemenkan Herbal Blend dan produk-produk Shaklee yang lain. Dah lama kak yone merasai kebaikannya, why not kak yone share juga dengan korang kan? 

Nak tahu lebih-lebih lagi, klik je link ni --> http://TanyaKakYone.wasap.my @ Wasap 016-2364796. Harga satu tiub Herbal Blend ialah RM37.50. Memang berbaloi-baloi.
Previous
Next Post »
0 Komentar