Anak Kak Yone & Omega Guard

Selalu kak yone bercerita pasal apa yang kak yone rasakan bila makan Shaklee. Ewah! Shaklee takleh dimakan, maksud kak yone, makan vitamin Shaklee 😀 Shaklee Effects gitu. Tapi kalau bercerita pasal diri sendiri, mungkin sesetengah orang sukar nak percaya. Takut kita exaggerate je lebih. So hari ni kak yone bercerita pasal #Shakleeeffects anak kak yone la.

Kak yone pun macam kebanyakan parents yang lain. Bekerja dan anak kak yone gi taska. Jadi memang bercampur dengan ramai lagi anak-anak lain. Jadi tak hairan bila anak asyik kena demam, batuk-batuk dan selsema.

Masa tu, boleh kata setiap minggu asyik berulang-alik ke klinik. Fuh, anak kak yone pulak super sensitif kat persekitaran. Maaacam kak yone. Mudah kena batuk macam lelah / asma. Jadi bila ke klinik, asyik kena amik gas nebuliser. Last-last doktor bagi warning, kalau datang ke klinik lagi, kena prescribe inhaler dah.

Anak kak yone masa 4 tahun kot


Bukan aje batuk-batuk lelah, ada masa-masanya mata dia jadi gatal-gatal. Sampailah satu malam tu, kena alergik sampai bengkak mata, gatal-gatal satu badan. Kak yone terus bawa ke hospital. Boleh baca kisahnya kat SINI.

Masa di wad kecemasan. Sampai je hospital, terus masuk dalam bilik rawatan.

Keesokan harinya, sahabat kak yone merangkap orang yang memperkenalkan Shaklee kepada kak yone, Ainul Malik, datang melawat. Masa tu promo Omega Guard. Ainul pun hadiahkan sebotol Omega untuk anak kak yone.

Kak yone terfikir gak, boleh ke anak kak yone makan. Budak-budak kalau tak biasa, memang sukar sikit nak makan. Memang pun. First time bagi, suruh kunyah macam gula-gula. Tak jalan okeh. Tapi kak yone tak nafikan, ramai lagi anak-anak lain yang kunyah telan. Selamber je.

Lepas dah keluar hospital semua, ada suatu hari tu, kak yone ajak anak kak yone mandi di swimming pool. Ada kolam renang kat apartment kak yone. Memang anak kak yone suka sangat. Tapi kak yone suruh dia telan dengan air dulu Omega Guard tu. Taknak bagi sejuk kak yone cakap. Alhamdulillah. Anak kak yone setuju. Dia makan Omega Guard dan telan dengan air. Mudah sangat sebab Omega Guard tu licin 😊

Mulai hari itu, kak yone bagi secara konsisten sebiji setiap hari. Alhamdulillah, memang nampak perubahan. Kurang dah batuk-batuk selsema semua. Demam pun dah jarang-jarang. Memang lepas doktor bagi warning nak suruh pakai inhaler tu, kami dah tak pi dah klinik 😀

Alhamdulillah membesar anak kak yone dengan sihat. Jarang sangat ke klinik. Rasanya lepas konsisten Omega Guard, dekat nak setahun tak jenguk klinik 😀 Sebab tu la kak yone jatuh cinta sangat dengan Omega Guard ni.

Pertama sebab masalah sakit tumit kak yone hilang lepas konsisten Omega Guard. Tengok pulak anak kak yone yang semakin sihat dan kuat apabila konsisten Omega Guard. Sebab tu la kak yone percaya, Omega Guard dan vitamin-vitamin Shaklee yang lain memang bagus, selamat, vitamin semulajadi pulak tu. 

So kalau merancang nak makan vitamin / supplemen, pilihlah jenama yang terbaik. Jenama Shaklee tau. Ingat Shaklee, ingat kak yone tau. No nye 016-2364796 leh kot klik sini - http://tanyakakyone.wasap.my 😀

Sekian perkongsian kak yone. 

Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley,  Menara VSQ, Amcorp Mall, Jaya Shopping Centre, PJ SS14, Jaya33, Subang, USJ dan seluruh Malaysia. Untuk maklumat lanjut mengenai vitamin semulajadi dan pendaftaran keahlian Shaklee:

DIANA
ID Shaklee: 1112978
Call/ SMS/ Whatsapp: 016-2364796
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy


COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, Subang, USJ, PJ SS14, Menara VSQ, Amcorp Mall, Menara PKNS, Jaya Shopping Centre, Mid Valley
Previous
Next Post »
0 Komentar