ESP Soya Tiruan?

ESP soya tiruan yang membahayakan? Ramai orang minum ESP semasa hamil menyebabkan kulit baby jadi sensitif dan tak cantik? Kalau mengandung baby boy, lagilah jangan minum ESP. Kang anak jadi macam perempuan. Haaa selalu kita dengar perkara-perkara begini kan pasal ESP.



Sebenarnya ESP ni dah lama establish. Bukan dihasilkan sewenang-wenangnya tapi telah melalui dulu pelbagai ujian klinikal untuk dipastikan ia selamat sebelum dipasarkan.

Lagi satu, ada juga yang mengadu ESP mahal. Tapi gini ajela. You get what you pay for. Nak murah, memang banyak protein yang berasaskan soya di pasaran. Tapi akhirnya jangan mengadu tiba-tiba kulit anak menjadi sensitif. Kak yone pun tak bagi korang minum susu soya yang lain semasa mengandung kecuali ESP. Kesian kat baby tau.

ESP ni diperbuat daripada soya asli - non GMO (non-genetically modified organism). Maknanya ESP dihasilkan daripada soya yang asli yang langsung tidak melalui sebarang kacukan hibrid yang kebanyakannya telah dicampur dengan bahan-bahan kimia untuk menjadikan soya itu cepat besar dan tahan lama.

Sebab tula ESP adalah serbuk soya yang sangat berkualiti dan InsyaAllah membantu dalam perkembangan sel dalaman badan kita. Sebab sumber proteinnya adalah sumber semulajadi yang sangat selamat dan mudah diserap di dalam sistem badan kita.

Antara kebaikan-kebaikan ESP

Kak yone tak nafikan, takut mendengar pelbagai tohmahan pasal ESP. Kalau tak kuat iman 😀 memang kak yone tak ambil ESP masa hamil dulu. Tapi alhamdulillah. Baby kak yone, sangat elok kulitnya dan lebih cerah berbanding si abang. Alhamdulillah dengan keizinan Allah jua. Kita usaha beri yang terbaik.

Ohhh ya, sebelum kak yone akhiri bebelan kak yone. Bulan Oktober 2017 ni ada promosi ESP yang best! Beli 4 canister/tong ESP dan enjoy 5% diskaun. Wow sangat sebab Shaklee susah nak bagi diskaun tau. So apa tunggu lagi. Jom rembat sekarang. Whatsapp 016-2364796.


Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley,  Menara VSQ, Amcorp Mall, Jaya Shopping Centre, PJ SS14, Jaya33, Subang, USJ dan seluruh Malaysia. Untuk maklumat lanjut mengenai vitamin semulajadi dan pendaftaran keahlian Shaklee:

DIANA
ID Shaklee: 1112978
Call/ SMS/ Whatsapp: 016-2364796
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy

COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, Subang, USJ, PJ SS14, Menara VSQ, Amcorp Mall, Menara PKNS, Jaya Shopping Centre, Mid Valley

Previous
Next Post »
2 Komentar
avatar

ESP memang tebaik..hargannya mahal setanding dengan kualiti dan khasiat diakan..

Balas
avatar

Betul tu. Walaupun mahal tapi kualitinya terbaik dan selamat :)

Balas