Showing posts with label Bisnes Shaklee. Show all posts
Showing posts with label Bisnes Shaklee. Show all posts

Kenapa Harus Pilih Shaklee

Dalam banyak-banyak perniagaan kat dunia ni, kenapa harus pilih Shaklee

1. Shaklee adalah perniagaan yang modalnya RM68.90 tapi jika diusahakan dengan bersungguh-sungguh, tekun, tabah dan metakkan kebergantungan sepenuhnya kepada Allah, InsyaAllah keuntungannya tiada batasan.

2. Supplemen atau vitamin adalah keperluan setiap masa. Even kalau ekonomi merudum sekalipun, orang tetap mencari vitamin yang semulajadi dan selamat. Ramai orang terdesak apabila sakit.

3. Vitamin-vitamin Shaklee semuanya melalui kajian klinikal untuk memastikan vitamin yang dihasilkan benar-benar selamat, semulajadi dan berkesan. Semestinya bebas bahan-bahan sintetik yang tidak baik untuk badan.

4. Shaklee ada Landmark Study, iaitu kajian yang dijalankan oleh pihak luar ke atas pengguna-pengguna vitamin Shaklee untuk mengkaji kesan jangka panjang mengamalkan vitamin Shaklee. Perbandingan dibuat juga ke atas kumpulan yang mengamalkan vitamin jenama lain dan kumpulan yang tidak makan vitamin langsung.

Yang menarik dan terkejutnya, antara keputusannya, kumpulan yang mengamalkan vitamin Shaklee mempunyai risiko untuk mendapat penyakit cardiovascular / penyakit jantung lebih rendah berbanding dua kumpulan tadi. DAN kumpulan yang mengamalkan vitamin jenama lain mempunyai risiko yang hampir sama dengan individu yang tidak mengambil vitamin langsung!

5. Kalau di Malaysia, kak yone bukan nak jadi rasis, tapi ramai usahawan-usahawan melayu yang dah menjadi jutawan dengan menjalankan perniagaan Shaklee. Alhamdulillah mereka merupakan jutawan-jutawan yang sangat kaya tapi sangat merendah diri 😊

6. Jika MLM lain menayang kereta, Shaklee idaklah berbuat demikian. Tapi Shaklee macam kak yone cakap di point no. 1, buat dengan bersungguh-sungguh, cekal dan tabah. InsyaAllah Shaklee BAGI duit untuk beli apa sahaja kereta yang kita nak! 

Ada satu peniaga Shaklee di Penang. Dia memang selalu alami masalah kereta rosak. Jadi Puan Fuzy ni memang nekad sangat buat Shaklee bersungguh-sungguh sampai dia berjaya dapat bonus untuk kereta! Wow sangatkan? Sesungguhnya jika kita inginkan sangat. Pasti dapat.

Banyak lagi yang bestnya apabila serius berbisnes dengan Shaklee. Kak yone tak sentuh lagi bab trip jalan-jalan 6 bintang yang Shaklee belanja jika kita betul-betul buat. 

Trip ke Jepun 2017. Yang buat betul-betul, siap boleh bawa anak-anak. Yutaka yang macam kimono tu dapat free, Shaklee bagi 😊

Kalau taknak jalan-jalan dan teringin sangat nak mengerjakan umrah, Shaklee pun ada menaja Umrah secara percuma tau.

Duduk di Hotel Oberoi di Madinah. Sebelah pagar je dengan Masjid Nabawi. Mudah sangat nak solat di Masjid Nabawi. Nak bawa mak ayah pun boleh. Senang orang tua tak payah jalan jauh-jauh.

Yang pentingnya, korang kena whatsapp kak yone dulu lah untuk tahu macam mana nak dapatkan semua ni dan mulakan langkah pertama dengan hubungi kak yone di 016-2364796 😊

Ikhlas,
Kak yone mentor dan pengedar Shaklee Shah Alam, PJ, Klang, Mid Valley dan seluruh Malaysia.
016-2364796

Celoteh pasal Shaklee dan Headhunting... Adoi...

Isu Shaklee ni... Haishhhh memang sensitif.... Jangan tak tahuuuu... Heeee... Bila cakap pasal Shaklee, mesti ramai terasa perut bergelodak nak muntah.,.. Hahaha.. Jangan marah.... Relax ye... Kita cakap pasal Shaklee aje kot... 

"Shaklee memang MLM"

Selama saya join sebagai distributor Shaklee, tak pernahla upline saya bising-bising paksa saya headhunting. Headhunting ni, cari orang supaya daftar bawah kita, supaya kaki di bawah kita ramai dan pada masa yang sama meramaikan lagi kaki-kaki di bawah upline kita... Itu yang ditekankan oleh MLM yang lain-lain.... Bila dah ramai, super upline enjoy komisen berjuta-juta la..


Kan letih... Nak masuk MLM aje... Upline tu awal-awal lagi dah cakap, cari sorang aje pun dah ok, sebab upline tu ada seorang lagi yang dia nak letak bawah kita... Betul ke? Bila dah join takde pun...

Tapi dengan Shaklee, kita digalakkan untuk berkongsi... Sharing is caring tau... Berkongsi apa?

"Kebaikan vitamin-vitamin semulajadi Shaklee"

Semestinya orang-orang yang share kebaikan vitamin-vitamin Shaklee ni, dah rasa kebaikannya. Mula-mula tu, mesti start sebagai pembeli dulu.. Alhamdulillah, pas sebotol, boleh rasa kebaikan dan manfaat vitamin Shaklee (dengan izin Allah jua). Lepas tu, perlahan-lahan daftar sebagai distributor Shaklee, mula-mula beli dan makan sendiri. Nak harga yang lebih jimat kan...

"Mula berkongsi manfaat dengan orang lain"

Kita tak lari daripada mengetahui yang ibu, ayah, abang, kakak, adik-adik kita, kawan-kawan dan kenalan kita yang mengalami masalah kesihatan. Setiap hari kita dengar masalah itu dan ini... 

Oleh itu, kita share kebaikan vitamin-vitamin Shaklee... InsyaAllah, sooner or later, akhirnya diorang akan beli daripada kita... Kita sebagai anak, dapat juga berbakti dengan mak ayah... Bagi diorang rasa kebaikan vitamin Shaklee. Alhamdulillah, untung Allah buka peluang untuk kita berbakti kepada mak dan ayah kan... 

"Shaklee bisnes yang adil"


Apabila mula menjinak-jinakkan diri dalam bisnes Shaklee, kita akan tahu, yang platform bisnes yang Shaklee sediakan sangat adil... Senang aje.. Anda buat sikit-sikit, dapatlah sikit-sikit. Anda pertaruhkan jiwa dan raga anda, InsyaAllah, anda dapatlah seadilnya. Senangnya gini aje, anda buat, anda dapat.... 

Bisnes ni, bisnes anda. Anda nak berjaya, buatlah sehabis baik. Banyakkan berdoa. Selebihnya berserah.. Allah menentukan :)

"Upline dan susur galur keturunan sedia membantu"

Dah nama pun bisnes MLM. Jangan risau. Shaklee tak memaksa anda untuk commit bulan-bulan dengan sejumlah komitmen. Ikutlah anda nak beli ke tak. 

Kalau anda nak mula berniaga, kami (upline dan super-super upline) sedia membantu untuk anda bermula.. Bukan setakat bermula.. Tapi berkembang.. Semuanya dibuat dengan ilmu, pengalaman dan air mata.. Bukan dengan air liur semata-mata tau.. Selain itu, banyak juga kelas-kelas anjuran Shaklee yang boleh diikuti. 

"Kesedaran kesihatan"

Yang penting, kita perlu ada kesedaran tentang kesihatan. Nak sihat dan cantik memang kena melabur... Contoh, pergi SPA dan buat facial... Satu sesi sekarang ni, yang basic la... Adalah dalam RM200. Sebulan kena buat sekurang-kurangnya dua kali. Dah RM400 sebulan. Tapi bukannya setakat dua kali, adalah dalam 10 sesi kot kena buat.. Dah jadi RM2000.00.

Kesannya, memang cantik kulit muka... Tapi dalamannya ok tak? Kalau badan penuh toksin, buat facial sekejap je bertahan, nanti jadi balik muka kusam, berjerawat dan berjeragat apabila dah stop facial kan? 

Haha, ni pengalaman saya sendiri. Dulu-dulu nak kahwin, setiap minggu berfacial, kemudian dua minggu sekali... Lepas kahwin stop. Lama-lama, kulit jadi kusam semula. Umur dah meningkat, jeragat pun mula muncul.. Tapi, masa mengandung, dengan amik set hamil aje, jerawat malu-malu nak naik. Kulit muka pun lebih elok daripada sebelum hamil :)

"Sikit-sikit, lama-lama jadi banyak"

Yelaaa... Apabila memulakan perniagaan, cuba beritahu saya, perniagaan apa yang terus menguntungkan sampai sekaligus RM50,000? Mesti takde kecuali something fishy is going on... 

Mula-mula tu, makan vitamin Shaklee, dapat manfaat kesihatan. Kemudian jual pada kawan-kawan, kawan atas kawan, dapatlah untung 2 angka... Kemudian ada yang berminat untuk jadi ahli dan mula makan sendiri, dapatlah untung 3 angka... 

InsyaAllah dengan konsisten dan tak give up, boleh dapat keuntungan sampai 5 atau 6 angka... Usahalah kan.. Kalau nak, kenalah commit... Sikit-sikit pun, lepas juga nak bayar bil air, elektrik.. Haaa.. Mai tengok apa kata kawan ni :)

Nak Jana Pendapatan Online Untuk Bayar Sewa Rumah? from iReach HD on Vimeo.


Kalau anda terasa nak bermula tapi tak tahu caranya, janganlah bimbang... Saya boleh membantu.... Hubungi aje 012-5538628. Kami ada group yang awesome sangat nak membantu anda untuk melangkah dengan bisnes Shaklee ni tau.... 

Dah, jangan sedih-sedih, hubungi saya tak kira di mana jua anda berada. Sekarang, nak order Shaklee pun tak payah gi branch, semua online aje... Tapi kalau nak COD, boleh dapatkan daripada saya di Shah Alam, Petaling Jaya, dan Klang. Lembah Klang, boleh saya uruskan pada hujung minggu :)

Diana
Hearty . Love . Healthy
SID: 1112978 (boleh guna ID saya jika walk-in ke Shaklee)
Tel: 012-5538628

Keistimewaan Menyertai Bisnes Shaklee Yang Tak Patut Anda Lepaskan

Apabila saya mula melibatkan diri sebagai distributor Shaklee, sebenarnya Shaklee telah melalui banyak perubahan. Perubahan-perubahan yang sangat memudahkan semua distributornya.. 



Sebelum saya join tiada lagi platfom untuk order secara online. Tapi kini, semua distributor boleh mengorder secara online dan produk Shaklee akan dihantar terus ke pintu rumah. Saya rasa ini sangat convenient berbanding sedikit masa dahulu, di mana kebanyakannya harus dibuat secara manual.

Alhamdulilah, dengan adanya online ordering, maka distributor-distributor di negeri-negeri lain tidak lagi perlu menelefon atau menghantar email untuk mengorder produk Shaklee. Segalanya boleh dibuat sendiri secara online. 

Kini, Shaklee juga telah melancarkan online ordering kepada bukan ahli Shaklee, di mana tanpa perlu berhubung dengan distributor, sesiapa sahaja boleh membeli produk Shaklee secara online. Tapi jangan bimbang, distributor yang baik tentu akan menghubungi anda semula untuk memberi konsultasi tentang pemakanan supplemen.

Satu lagi, jika anda hendak join sebagai Shaklee Independent Distributor, pilihlah orang yang berkredibiliti. Kenapa? Jangan simply-simply sign up dengan distributor yang anda baru jumpa. Buat background check sedikit.. Tengok Facebooknya.. dia ada blog sendiri atau tidak.. jika ada, sekerap mana dia update. Apakah yang selalu dikongsinya? Haaaa....akhir sekali, pastikan anda ada keserasian dengan distributor tersebut... tengok caranya melayan anda.. adakah dia dapat menjawab soalan-soalan anda mengenai supplemen Shaklee, berapa pantas dia menjawab pertanyaan anda, dan banyak lagi.

Shaklee Independent Distributor yang baik selalunya mempunyai kumpulan sokongan yang kuat. Dengan kumpulan sokongan inilah yang akan bersama-sama untuk membantu dan memberi panduan kepada ahli-ahli baru untuk berjaya dalam perniagaan Shaklee. Anda boleh tiru apa sahaja cara yang telah dilaksanakan untuk mencapai tahap yang telah dicapai oleh mereka, InsyaAllah :)

Saya rasa, selebihnya anda tahu kan.. Yuran untuk menjadi ahli adalah RM65 sekali seumur hidup. Jika anda ingin mendapat lebih maklumat, jangan malu-malu untuk menghubungi saya di 012-5538628 (Diana).

Jom Like FB page saya: Hearty . Love . Healthy

Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley, KLCC, PNB Darby Park, Menara VSQ dan seluruh Malaysia untuk maklumat lanjut vitamin semulajadi, pembelian vitamin Shaklee dan pendaftaran keahlian Shaklee:


NURDIANA ABDUL KUDDUS
Call/ SMS/ Whatsapp/ Telegram/ Line/ WeChat/ Viber: 012-5538628
Email: n_diana@yahoo.com / diana.kuddus@gmail.com
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy
Shaklee Independent Distributor ID: 111 2978

COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, USJ, Mid Valley, Menara VSQ @ PJ City Centre, Amcorp Mall, PNB Darby Park, KLCC, USJ, Subang Jaya