Showing posts with label ESP. Show all posts
Showing posts with label ESP. Show all posts

Boleh ke supplemen menghilangkan kesakitan seperti ubat?

Fuhhhh dekat Lembah Klang petang ni hujan sampai kelihatan macam malam dah. Kak yone memang takut sikit nak drive dalam hujan and gelap-gelap ni 😅 Sejuk pun ye jugak hujan-hujan ni. Teringat pulak sembang-sembang kak yone ngan kawan-kawan ofis masa lunch sebelum ni.

Hari tu, colleague kak yone ada mengadu. Pedih ulu hati katanya. Kak yone pun hulurkan Peppermint Ginger yang wangi baunya. Minty-minty gitu. Tapi the next day, dia cakap, Peppermint Ginger tu takde kesan apa-apa.

Hahaha, jangan sentap uolls. Memang pun. Apabila kita dah berada dalam keadaan sakit, amik Peppermint Ginger takkan memberikan apa-apa kesan. Sebab tu supplemen. BUKAN UBAT. Maka memang kesannya hampir kepada tiada langsung dikala badan kita tengah sakit.

Kita amalkan supplemen sebab sebenarnya ia adalah ikhtiar untuk mengelakkan sakit yang lebih kronik pada masa hadapan, insyaAllah. Contohnya, pedih ulu hati bersangkut paut dengan gastrik. Bila dah sakit gastrik baru nak minum ESP, faham-faham je la kesannya. 

Tapi kawan kak yone memang mengakui, ESP memang terbaik apabila berhadapan dengan gastrik. Memang takde rasa pedih ulu hati, sakit perut dan macam-macam lagi simptom gastrik.

Memang betul. Ramai dah yang merasai kebaikan ESP especially bila bersangkut paut dengan gastrik. Memang rasa lega perut dan kurang rasa sakit gastrik. Kak yone tahu, ada yang bila kena gastrik, memang teruk sangat. Sampai muntah-muntah, lemah dan lesu. Jadi kalau boleh gastrik kena dikawal.


Most importantly, jaga pemakanan dan disiplin apabila tibanya waktu makan, kena makan!  Boleh baca kat sini - 7 tips untuk mengurangkan gastrik yang pernah kak yone sharekan dulu 😊

Yang penting, kak yone nak pembaca-pembaca semua faham. Supplemen bukanlah ubat dan apabila sakit, kalau makan supplemen saja, kemungkinan besar, sakit takkan hilang dengan cepat. Mungkin rasa kurang. Tapi nak hilangkan kesakitan immediately tu, idaklah. Kecuali kita memang makan supplemen secara konsisten, insyaAllah, serangan sakit seperti gastrik akan berkurangan.

Nak dapatkan ESP atau pun supplemen-supplemen lain, meh wasap kak yone di sini http://TanyaKakYone.wasap.my atau hubungi 016-2364796.

OctoberFest - Double Promotion ESP Dan Mealshakes

Rasanya beberapa bulan lepas promosi ESP telah diadakan. Tapi disebabkan khasiat dan kebaikan ESP, kini Shaklee telah mengadakan semula promosi yang serupa iaitu beli 6 canister ESP dan dapat percuma satu Canister ESP lagi :)

Kali ini, berganda-ganda lagi kebaikannya kerana ada double promotion dalam bulan Oktober ini dengan promosi Mealshakes, beli 3 canister Mealshakes percuma satu canister Mealshakes, atau yang best lagi, beli 6 canister Mealshakes dan dapat 2 canister Mealshakes for FREE! Memang OctoberFest betul bulan ini :)



Saya rasa ramai sangat dah tahu kebaikan ESP dan Mealshakes ini. Gabungan ESP dan Mealshakes ini sangat elok diambil semasa sarapan untuk seisi keluarga. Selain itu, it is a plus point, for those yang ada gastrik untuk mengambil kombinasi supplemen esp dan mealshakes ini kerana ia sangat baik dan berkesan untuk perut.

Tak dilupa juga untuk ibu-ibu yang menyusu, untuk kekal bertenaga dan menghasilkan susu yang pekat dan perkembangan anak yang sihat, kombinasi ESP dan Mealshakes ini memang sangat baik

Nak kulit yang lebih cantik, ESP  ni memang best. Tambah dengan Vitamin B Compleks, Vitamin C dan E, InsyaAllah kulit anda akan semakin gebu dan bebas jerawat.

Anak picky eater? Mealshakes memang bagus sangat. Penuh dengan sumber vitamin, Mealshakes juga membantu mempertingkatkan selera makan anak-anak anda :)

Banyak sangat sebenarnya kebaikan ESP dan Mealshakes ini. Baik diambil secara individu ataupun digabungkan dengan vitamin-vitamin yang lain.

Kalau anda berminat nak mengetahui lebih lanjut tentang ESP dan Mealshakes dan nak dapat harga yang sangat best ini, hubungi saya di 012-5538628.

Jom Like FB page saya: Hearty . Love . Healthy


Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley, KLCC, PNB Darby Park, Menara VSQ, Petaling Jaya dan seluruh Malaysia untuk maklumat lanjut vitamin semulajadi, pembelian vitamin Shaklee dan pendaftaran keahlian Shaklee:


NURDIANA ABDUL KUDDUS
Call/ SMS/ Whatsapp/ Telegram/ Line/ WeChat/ Viber: 012-5538628
Email: n_diana@yahoo.com / diana.kuddus@gmail.com
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy
Shaklee Independent Distributor ID: 111 2978

COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, USJ, Subang Jaya, Mid Valley, Menara VSQ @ PJ City Centre, Amcorp Mall, PNB Darby Park, KLCC

COD Hujung Minggu: Wangsa Maju, Setiawangsa, Taman Melawati, Setapak, Sri Rampai, Jelatek 

Testimoni Set Kecantikan Kulit Shaklee

Apa khabar sahabat-sahabat yang disayangi semua... Dalam FB saya ada kongsikan kebaikan Set Kecantikan Kulit Shaklee. Sekarang, saya ingin memperkenalkan Set Kecantikan Kulit Asas Shaklee kepada anda yang disayangi semua. Set ini terdiri daripada:

Set Kecantikan Kulit Asas Shaklee:
- Vitamin B Complex - RM53.75 (120 biji)
- Sustained Release Vita C - RM92.50 (180 biji)
- Vita E Complex - RM149.00 (120 biji)

Set Kecantikan Kulit Asas Shaklee ini sangat menjimat dan menguntungkan kepada pembeli kerana mampu bertahan sehingga 4 bulan bagi pelaburan anda sebanyak RM295.25.

Jika anda nak kulit kelihatan cantik gebu, anda boleh tambah Set Kecantikan Kulit Asas Shaklee bersama dengan ESP yang berharga RM 150.00. ESP boleh bertahan sehingga 2 bulan. Pelaburan anda bagi Set Kecantikan Kulit Asas Shaklee bersama ESP  adalah RM445.25.

Untuk kulit yang berseri dan glowing pula, anda boleh gabungkan Set Kecantikan Asas Shaklee bersama dengan GLA Complex (60 biji, RM91.25). GLA Complex boleh bertahan sehingga 2 bulan juga. Pelaburan anda bagi Set Kecantikan Kulit Asas bersama GLA ialah RM386.50.

Untuk kesan yang lebih menakjubkan, gabungkan kesemua supplemen Shaklee ini. Kulit anda bukan sahaja gebu-gebus malah InsyaAllah akan lebih berseri-seri. Namun, bersabarlah, tidak ada jalan singkat untuk mendapatkan hasilnya. Pemakanan yang konsisten diperlukan. Selepas pemakanan yang konsisten, sesiapa yang sudah lama tidak melihat anda pasti akan terpegun dengan perubahan yang anda alami :)

Kulit anda bukan sahaja bertambah cantik, malah kesihatan anda secara menyeluruh juga akan terpelihara.. InsyaAllah. Supplemen-supplemen ini bukan hanya fokus untuk mencantikkan kulit tetapi juga membaik pulih dan memelihara kesihatan dalaman anda. Oleh itu, sangat berbaloi-baloi pelaburan anda.








Alang-alang kita bercakap tentang kecantikan kulit, ingin saya perkenalkan Collagen Powder Shaklee yang hebat. Anda boleh merasai kesannya dengan pantas. Kulit anda akan lebih anjal dan tegang, garis-garis halus akan berkurangan serta membantu melambatkan proses penuaan. Harga Collagen Powder Shaklee adalah RM298.00 bagi 15 sachets. 



Ingin saya memperkenalkan revolusi terhebat Shaklee - VIVIX! Bagi yang malas nak telan ubat, malas nak minum bancuhan air, maka amalkan Vivix

Kehidupan anda akan menjadi sangat mudah kerana Vivix hanya perlu diambil sekali sehari dan hanya sesudu teh! Pelaburan yang diperlukan ialah RM475.00 bagi 150ml dan bertahan sehingga dua bulan. Nak cantik sihat menawan, semestinya ongkos yang berpadanan diperlukan... betul tak?



Mari kita lihat testimoni-testimoni pengguna terhadap semua Set Kecantikan Kulit Shaklee.









Rahsia kecantikan Ayu Raudhah




Macam mana? Banyak lagi pengguna-pengguna yang telah berjaya mencapai impian untuk mendapat kulit yang cantik. Anda pilih mana pilihan kalbu. Nak amalkan supplemen Set Asas, Set Asas bersama ESP atau GLA, Collagen Powder sahaja atau Vivix sahaja...

Anda inginkan maklumat lanjut dan konsultasi serta pembelian, anda boleh hubungi saya di 012-5538628

Sekarang adalah bulan promosi Vivix. Jika anda beli 2 botol Vivix, anda akan mendapat keahlian Shaklee secara percuma di samping mendapat cash rebate pada bulan hadapan. Ini peluang terhad yang tidak seharusnya dilepaskan. Vivix bukan sahaja baik untuk kecantikan, malah untuk kesihatan menyeluruh.

Anda boleh membeli Set Kecantikan Kulit Shaklee ini secara online dengan mengklik link di bawah. Produk ini akan dihantar terus ke pintu rumah anda.


Jika tidak, jangan malu-malu untuk menghubungi saya :)

Jom Like FB page saya: Hearty . Love . Healthy

Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley, KLCC, PNB Darby Park, Menara VSQ dan seluruh Malaysia untuk maklumat lanjut vitamin semulajadi, pembelian vitamin Shaklee dan pendaftaran keahlian Shaklee:


NURDIANA ABDUL KUDDUS
Call/ SMS/ Whatsapp/ Telegram/ Line/ WeChat/ Viber: 012-5538628
Email: n_diana@yahoo.com / diana.kuddus@gmail.com
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy
Shaklee Independent Distributor ID: 111 2978

COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, Mid Valley, Menara VSQ @ PJ City Centre, Amcorp Mall, PNB Darby Park, KLCC, USJ, Subang Jaya



8 Inovasi Terhebat Shaklee

Shaklee telah ditubuhkan sejak tahun 1956 dan telah mengeluarkan banyak supplemen yang hebat-hebat. Jom kita tengok 8 inovasi terhebat Shaklee.

1. Vita-Lea (Vitalea)

Vita-Lea (Vitalea) adalah MULTIVITAMIN pertama yang disalut oleh asid folik. Sangat mudah larut untuk meningkatkan penyerapan asid folik dan Vitamin B. Vita-Lea telah menjalani 340 ujian kualiti untuk memastikan ketulenan produk.


 2. ESP (Energizing Soy Protein)

ESP ialah soya protein pertama yang dihasilkan daripada soya non-GMO (soya yang tidak dihasilkan daripada gabungan hibrid yang merosakkan genetik semulajadi soya). ESP adalah rendah indeks glisemiknya dan sangat sesuai untuk pesakit diabetes. ESP tidak mengandungi laktosa dan kolesterol.

3. Sustained Release Vita-C
Sustained Release Vita-C adalah vitamin C yang pertama di dunia yang mempunyai teknologi pelepasan vitamin secara sedikit demi sedikit (sustain release) dan tidak disimpan di dalam badan. 


4. Omega Guard

Omega Guard adalah minyak ikan pertama yang melalui proses penyulingan yang memekatkan omega dan menyingkirkan bahan-bahan berbahaya yang terdapat di dalam minyak ikan. 


5. Nutriferon 
Nutriferon adalah penguat sistem imun yang hebat. Teknologi ini adalah hasil daripada penyelidikan Dr. Yasuhiko Kojima dari Jepun. Nutriferon adalah bebas daripada bahan-bahan sintetik, semulajadi, selamat dan telah dipatenkan serta telah dibuktikan secara klinikal.

6. Vivix


Vivix merupakan suatu revolusi yang dihasilkan oleh Shaklee untuk melawan anti-penuaan yang melakukan pemulihan daripada peringkat selular (sel). Vivix mempunyai 4 mekanisme iaitu:
  • Membaik-pulih selular (sel)
  • Memberi tenaga kepada selular (sel)
  • Memberi perlindunga kepada selular (sel)
  • Meningkatkan funsi selular (sel)

7. Cinch


Rangkaian Cinch mengandungi protein untuk program menguruskan badan. Kelainan Cinch adalah Cinch mengandungi Leucine yang membantu mengekalkan otot dalam proses menguruskan badan dan menggalakkan tenaga supaya tidak keletihan.

8. Phytocol-ST


Phytocol-ST adalah supplemen terbaru inovasi terhebat Shaklee yang membantu mengawal kolesterol dalam darah secara semulajadi.

Begitulah hebatnya produk-produk keluaran Shaklee. Bukan calang-calang kerana semua produk telah melalui ujian klinikal untuk memastikan keberkesanannya.

Hubungi saya untuk mengetahui dengan lebih lanjut atau melakukan pembelian. Dengan pembelian daripada saya, anda akan mendapat panduan dan konsultasi pemakanan supplemen. Sesiapa yang ingin melibatkan diri dalam perniagaan, Shaklee adalah perniagaan terbaik yang harus anda sertai.

Mohon sokongan anda untuk Like fanpage saya dalam Facebook - Hearty.Love.Healthy


Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley, KLCC, PNB Darby Park, Menara VSQ dan seluruh Malaysia untuk maklumat lanjut vitamin semulajadi, pembelian vitamin Shaklee dan pendaftaran keahlian Shaklee:


NURDIANA ABDUL KUDDUS
Call/ SMS/ Whatsapp/ Telegram/ Line/ WeChat/ Viber: 0125538628
Email: n_diana@yahoo.com / diana.kuddus@gmail.com
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy
Shaklee Independent Distributor ID: 111 2978

COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, Mid Valley, Menara VSQ @ PJ City Centre, PNB Darby Park

Set Menyusu Shaklee

Pakej Penyusuan yang Terbaik

Di dalam pasaran kini, terdapat banyak set bersalin yang boleh dipilih oleh pengguna. Namun tak semua set bersalin yang ada, sesuai digunakan bagi ibu-ibu yang ingin menyusu bayinya secara ekslusif. Set Menyusu Shaklee mempunyai fungsi 2 dalam 1, di mana boleh digunakan sebagai set bersalin untuk penyembuhan luka-luka, memberi tenaga, menguruskan badan dan pada masa yang sama menjadi milk booster untuk membekalkan susu yang mencukupi kepada bayi.

Set Penyusuan Lengkap Shaklee


Set Penyusuan Lengkap Shaklee terdiri daripada:

1. B-Complex
Membekalkan tenaga kepada ibu yang baru melahir dan menyusukan anak supaya ibu sentiasa cergas dan bertenaga.

2. Alfalfa Complex
Menggalakkan penghasilan susu, di samping sebagai agen detoks kepada tubuh badan yang membantu dalam proses menguruskan badan. 

3. ESP
Membekalkan sumber protein dan asid amino kepada pembaikan dan pertumbuhan sel yang diperlukan oleh ibu dan bayi. Selain itu, ESP juga membantu dalam menghasilkan susu yang pekat kepada si kecil anda. 

4. Vita-Lea
Menjadi pelengkap kepada nutrisi yang diperlukan oleh ibu. Vita-Lea juga bertindak sebagai pemberi tenaga segara yang memang amat penting dalam proses berpantang dan menyusukan badan.

5. Sustained Release Vita-C
Meningkatkan sistem imun dengan membina sel darah merah yang sihat, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mencantikkan kulit, merangsang pembentukan kolagen dan banyak lagi kebaikannya.

6. OsteMatrix
Menyumbang kepada bekalan kalsium dan ion-ion yang penting untuk penghasilan susu

Walaubagaimanapun, pengambilan supplemen-supplemen Shaklee seperti di atas adalah sokongan dalam memastikan kejayaan dalam proses menyusukan bayi. Namun, determination ibu itu sendiri dan sokongan kaum keluarga dalam memastikan penyusuan ekslusif berjaya adalah sangat penting. Yang penting, ibu tersebut kena tabah dan kuat semangat kerana menjaga anak kecil dan ingin menyusukan secara ekslusif memerlukan effort dan dorongan yang tinggi dan ibu itu tidak boleh sesekali berputus asa. Pengambilan air kosong hendaklah konsisten dan harus diambil sekurang-kurangnya 3 liter sehari untuk memastikan semua supplemen tersebut berfungsi dengan jayanya.

Seperti yang saya selalu tekankan sebelum-sebelum ini, jangan bimbang jika anda tidak mempunyai bajet untuk membeli semua supplemen seperti yang dinyatakan. Jika mahukan maklumat yang lebih lanjut, jangan malu-malu untuk menghubungi saya. Saya akan berikan maklumat yang terbaik untuk membantu anda :)

Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley, KLCC, PNB Darby Park, Menara VSQ dan seluruh Malaysia untuk maklumat lanjut vitamin semulajadi dan pendaftaran keahlian Shaklee:

NURDIANA ABDUL KUDDUS
Call/ SMS/ Whatsapp/ Telegram: 0125538628
Email: n_diana@yahoo.com / diana.kuddus@gmail.com
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy


COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, Mid Valley, PNB Darby Park

Reference:






Kepentingan Kesihatan Part II

Pentingnya Mempunyai Kesihatan yang Baik - Part II

Sebelum ini, saya sharekan pasal GLA Complex kerana mengalami masalah haid yang berpanjangan semasa zaman universiti dulu. Sekarang kita masuk ke zaman sekarang.. :) Terus terang saya akui, apabila saya mula bekerja, saya memang seorang "workaholic". Tempat yang saya bekerja dulu pula selalu mengkehendaki saya untuk stayback sampai lewat malam dan ada masanya saya terpaksa stayback sampai ke pagi. Alhamdulillah, saya memang kuat pada waktu itu. Saya akui saya tidak mengambil sebarang supplemen (mungkin ada tetapi tidak konsisten).

Namun kini, apabila memikul tanggungjawab sebagai seorang isteri, ibu, pekerja dan sebagainya, saya sangat-sangat memerlukan kekuatan dari segi mental dan fizikal. Dulu saya rasa kuat dah masa zaman remaja dulu. Tetapi apabila memasuki era dewasa ini, cabarannya memerlukan kekuatan yang luar biasa. Apabila bekerja dan pada masa yang sama mempunyai anak kecil, seseorang wanita itu memerlukan determination yang tinggi. Pada masa itu juga, kesihatan seseorang wanita itu hendaklah berada pada tahap yang optimum. Maklumlah menjadi superwoman. Bekerja dan menjaga keluarga. 



Awalnya ego saya masih tinggi. Saya fikir, buat apa lah mengambil supplemen itu dan ini. Saya yakin saya seorang yang sangat sihat dan kuat dan saya mampu menghadapi apa sahaja.. hehehehe... Selepas melahirkan anak, barulah saya tahu langit itu tinggi atau rendah. Saya rasa saya tak mampu nak bangun pagi untuk ke pejabat, saya tak dapat mengelak daripada merasa mengantuk di siang hari, badan terasa sangat penat sampai saya kadangkala tertidur di ofis. 

Oleh sebab itu, atas saranan seorang sahabat saya yang ketika itu telah menjadi distributor Shaklee, dia cadangkan saya mengambil B Complex Shaklee. B Complex memberi tenaga dan menghilangkan rasa mengantuk. Tapi saya bimbang pengambilan B Complex akan menyebabkan berat badan saya bertambah. Alhamdulillah apabila saya mula mengambilnya, berat badan saya maintain je.. heee.. yang penting, saya pastikan diri saya minum air sekurang-kurangnya 2 liter sehari. Sebaiknya minumlah 3 liter.

Pada malam hari pula, saya mengambil OsteMatrix supaya pada paginya saya dapat bangun dalam keadaan yang segar. Alhamdulillah, syukur, memang terasa perbezaannya. Saya tidak lagi merasa penat apabila bangun di pagi hari. Saya amalkan secara konsisten dan sememangnya saya dapat kekal bangun pagi dengan bertenaga :) 

Untuk pengetahuan sahabat sekalian, saya juga menghadiahkan OsteMatrix kepada mama saya. Katanya sejak mengambil OsteMatrix, mama yang selalu mengalami masalah membuang air besar, kini tidak lagi mengalami masalah tersebut. Malah badannya dapat merasa kebaikan mengambil OsteMatrix. 

Sekarang ni, saya memang amalkan B Complex untuk memberi tenaga. B Complex elok diambil pada waktu pagi supaya kita kekal bertenaga sepanjang hari. Tapi saya pula ambil disebelah petang, kerana paginya saya telah mengambil ESP (Energizing Soy Protein) yang memberi tenaga dan membuatkan saya rasa kenyang sampai ke tengahari. 

Kemudian pada pukul 3 atau 4 petang, barulah saya mengambil B Complex untuk menyediakan diri saya untuk melakukan kerja rumah dan masak memasak selepas habis waktu bekerja. Alhamdulillah, boleh saya katakan mood saya lebih baik di waktu malam, bertenaga walaupun saya melakukan banyak kerja di samping melayan seorang anak yang sedang aktif. 


Supplemen yang saya ambil untuk membekalkan tenaga :)

Pada yang ingin mencuba namun terasa kekangan daripada segi perbelanjaan, hubungi saya dan InsyaAllah saya boleh cadangkan supplemen mana yang sesuai mengikut bajet dan keadaan. Membeli vitamin Shaklee sangat menjimatkan. Kalau rasa nak jimat lebih lagi, jadilah ahli. Sangat mudah. Jangan segan-segan. 


Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley,  Menara VSQ, Amcorp Mall, Jaya Shopping Centre, PJ SS14, Jaya33, Subang, USJ dan seluruh Malaysia. Untuk maklumat lanjut mengenai vitamin semulajadi dan pendaftaran keahlian Shaklee:

DIANA
ID Shaklee: 1112978
Call/ SMS/ Whatsapp: 016-2364796
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy


COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, Subang, USJ, PJ SS14, Menara VSQ, Amcorp Mall, Menara PKNS, Jaya Shopping Centre, Mid Valley

ESP Bersama Vitamin Shaklee

Kebaikan ESP Digabungkan dengan 
Vitamin-Vitamin Shaklee yang Lain




























Bulan March tinggal seminggu je lagi. Bermakna bulan bertuah ESP juga hampir sampai ke penghujungnya. Buat semua yang ingin merasai kebaikan ESP, jangan lepaskan peluang menikmati kebaikan ESP bersama vitamin-vitamin Shaklee yang lain. Hubungi saya untuk konsultasi mengenai supplemen-suplemen Shaklee :)

Terima kasih.
Diana
Mentor & Shaklee Independent Distributor
016-2364796

Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley,  Menara VSQ, Amcorp Mall, Jaya Shopping Centre, PJ SS14, Jaya33, Subang, USJ dan seluruh Malaysia. Untuk maklumat lanjut mengenai vitamin semulajadi dan pendaftaran keahlian Shaklee:

DIANA
ID Shaklee: 1112978
Call/ SMS/ Whatsapp: 016-2364796
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy


COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, Subang, USJ, PJ SS14, Menara VSQ, Amcorp Mall, Menara PKNS, Jaya Shopping Centre, Mid Valley

ESP dan Kecantikan Kulit



Seperti yang kita tahu, bulan ini adalah bulan ESP. Dalam post sebelum ini, saya ada kongsikan kebaikan ESP secara general. Kali ini, mari saya kongsikan kebaikan ESP untuk kebaikan dan kecantikan kulit anda. 

Pengambilan ESP secara konsisten, InsyaAllah in the long run akan membantu membina sel-sel baru dan menghasilkan kulit yang lebih licin dan anjal. Hasilnya wajah akan kelihatan lebih berseri-seri dan awet muda.

Di samping itu, kepada yang selalu terdedah kepada pancaran matahari dan mengalami masalah kulit yang mempunyai warna yang tidak sekata, dengan pembaikan sel-sel ini, warna kulit akan menjadi sekata semula. Tambahan lagi, bekas-bekas parut jerawat di muka juga akan hilang dengan pemakanan ESP yang konsisten. 

Kandungan ESP yang mengandungi isoflavones dapat mengimbangkan keadaan hormon di dalam badan dan mengurangkan penghasilan jerawat-jerawat yang baru, Oleh itu, lama kelamaan, kulit muka akan bertambah stabil dan menjadi lebih halus dan licin. 

Kalau anda nak tahu kenalah cuba. Bulan March pun sudah hampir sampai ke penghujungnya. Dalam bulan March ni, anda adalah orang yang bertuah kalau membelinya sekarang. Apa lagi, hubungi saya untuk maklumat yang lebih lanjut berkenaan ESP ini :)

Terima kasih.

Diana
012-5538628

Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley,  Menara VSQ, Amcorp Mall, Jaya Shopping Centre, PJ SS14, Jaya33, Subang, USJ dan seluruh Malaysia. Untuk maklumat lanjut mengenai vitamin semulajadi dan pendaftaran keahlian Shaklee:

DIANA
ID Shaklee: 1112978
Call/ SMS/ Whatsapp: 016-2364796
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy

COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, Subang, USJ, PJ SS14, Menara VSQ, Amcorp Mall, Menara PKNS, Jaya Shopping Centre, Mid Valley

ESP dan Kebaikannya


Dalam kehidupan manusia, protein merupakan sumber penting yang diperlukan dalam pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam badan. Protein juga merupakan komponen utama kepada hormon manusia. Di samping, ia juga merangsang fungsi psikologi. Maka, setiap organ kita memerlukan protein. 

ESP (Energizing Soy Protein) memiliki kualiti protein yang tinggi. Kacang soya yang digunakan juga adalan bukan-GMO (non-Genetically Modified Organism). ESP Shaklee dikeluarkan dalam bentuk canister (850g) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan membekalkan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.


Kebaikan ESP


ESP daripada Shaklee ini juga merupakan satu-satunya produk yang berada di pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dihasilkan oleh tubuh badan. ESP sangat sesuai untuk semua peringkat umur dan mengandungi Indeks Glisemik (G.I) yang rendah dan sesuai untuk penghidap kencing manis. 

Satu hidangan ESP Shaklee bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolesterol, tiada asid urik dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.

ESP juga sesuai untuk ibu-ibu yang mengandung dan menyusukan anak. Di sampung itu, ESP dapat membantu mempercepatkan pemulihan luka selepas bersalin dan selepas menjalani pembedahan.

Nak dapatkan ESP? Hubungi aje kak yone di 016-2364796.

Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley,  Menara VSQ, Amcorp Mall, Jaya Shopping Centre, PJ SS14, Jaya33, Subang, USJ dan seluruh Malaysia. Untuk maklumat lanjut mengenai vitamin semulajadi dan pendaftaran keahlian Shaklee:

DIANA
Call/ SMS/ Whatsapp: 016-2364796
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy

COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, Subang, USJ, PJ SS14, Menara VSQ, Amcorp Mall, Menara PKNS, Jaya Shopping Centre, Mid Valley

Kacang soya dan kepentingannya kepada kesihatan

Kacang Soya dan Kepentingannya kepada Kesihatan



Kacang soya merupakan salah satu daripada 7 "super food" di dunia. Sejak dari 5000 tahun dahulu, masyarakat Cina telah menggunakan kacang soya sebagai makanan kesihatan. Ini dapat dilihat daripada penghasilan tauhu dan susu yang sangat popular dalam kalangan masyarakat tersebut.


Banyak kajian saintifik telah dijalankan ke atas kacang soya dan hasil kajian tersebut telah menunjukkan bahawa kacang soya dan protein soya adalah faktor utama dalam penjagaan kesihatan yang unggul.

Di antara kebaikan kacang soya dan protein soya adalah:

  • Mengurangkan risiko penyakit koronari jantung melalui pengawalan kolesterol dalam badan.
  • Meningkatkan kesihatan payudara dan mencegah penyakit barah payudara dan rahim.
  • Memperkuatkan tulang dan mencegah osteoporosis kerana di dalam soya terdapat mekanisme yang mengurangkan kehilangan kalsium di dalam tulang.
  • Melancarkan peredaran darah, menyahtoksin bahan buangan di dalam sel, mengemulsi lemak di dalam makanan.
  • Mempertingkatkan fungsi ginjal, jantung dan hati serta mampu memperlahankan proses penuaan dan pigmentasi kulit.
  • Mengandungi kandungan asid amino yang penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit dan sebagainya.
Walau bagaimanapun, berhati-hatilah apabila memilih jenama soya yang terdapat di pasaran. Kecanggihan dalam bidang bioteknologi kini telah berjaya menghasilkan soya dalam jumlah yang besar dan sihat. Hasilnya digelar GMO (Genetically Modified Organism). Namun begitu, genetik soya ini telah berubah dan sedikit sebanyak telah memberi kesan kepada tubuh manusia. 

Oleh itu, pilihlah soya yang non-GMO yang masih mempunyai genetik yang asli dan lebih terjamin untuk kesihatan yang baik. 

ESP (Energizing Soy Protein) daripada Shaklee adalah salah satu hasil soya yang diiktiraf di seluruh dunia kerana mempunyai kajian klinikal yang sangat extensive dan komprehensif serta memiliki kualiti protein yang tinggi. Kacang soya yang digunakan Shaklee hanya mengandungi "non-GMO" di mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah. 




Satu hidangan Shaklee ini bersamaan dengan: 
  • 2 kali ganda daging 
  • 4 kali ganda telur 
  • 12 kali ganda susu 
  • Rendah lemak 
  • Tiada kolesterol, 
  • Tiada asid urik 
  • Kandungan Indeks Glisemik (G.I) yang rendah, iaitu 39 dan menjadikan ia sangat sesuai kepada penghidap kencing manis.





Yang menariknya, ESP ini enak dihidangkan bersama minuman panas dan sejuk mengikut keinginan anda seperti milo, susu, jus dan sebagainya. Jika mahukan kesan dan tenaga yang optimum, terutamanya di waktu pagi, anda boleh gabungkan ESP dengan Meal Shakes dan Performance Drink Shaklee untuk kesan yang lebih hebat. 


Hubungi saya untuk konsultasi pengambilan supplemen semulajadi yang hebat ini daripada saya; Kak Yone melalui SMS, Whatsapp, di 016-2364796.

Pengedar Shaklee Shah Alam, Petaling Jaya, Subang, USJ dan seluruh Malaysia.

COD: Sekitar Shah Alam, Subang Hi-Tech, USJ, Petaling Jaya di area Amcorp Mall, VSQ Tower, Jaya 33, PJ SS14, Menara PKNS dan juga kawasan-kawasan yang boleh dibawa berbincang 😊