Showing posts with label Nutriferon. Show all posts
Showing posts with label Nutriferon. Show all posts

Case study: Bagaimana Nutriferon membantu mengurangkan jangkitan virus

Semalam kak yone terjumpa satu case study yang researchnya tak publish lagi daripada Cornell University. Case study ni berkenaan dengan Nutriferon. Tapi Nutriferon kat US dalam bentuk kapsul, bukan macam sachet di Malaysia ni. Tapi fungsinya masih sama. Case study ini membincangkan tentang bagaimana Nutriferon membantu mengurangkan jangkitan virus dalam paru-paru manusia 😊


Shaklee ni sangat komited kepada "NO ANIMAL TESTING" dalam segala clinical research yang dijalankan. TAKNAK guna haiwan untuk menguji segala vitamin yang dihasilkan. Jadi macam mana nak tahu Nutriferon ni bagus dalam mengurangkan jangkitan virus dalam paru-paru?

Sebelum sampai ke part nak tengok bagaimana Nutriferon membantu dalam mengurangkan jangkitan virus tu, Shaklee telah bekerjasama dan support research yang dijalankan oleh Cornell University untuk membangunkan suatu model yang menyamai sel yang terdapat di dalam paru-paru. So memang takde sangkut paut ekk dengan haiwan atau pun manusia. Tapi model tu dibangunkan sendiri.

"Shaklee agreed to support the research at Cornell in developing a model of the human airway epithelium - even though that research itself did not involve any Shaklee products and was, therefore, of no direct benefit to Shaklee."


Boleh refer link ni untuk baca sepenuhnya:
http://www.healthisalifestylechoice.com/uploads/1/0/3/3/10331711/nutriferon_cornell_casestudy_082009.pdf

Selepas model ini dibina, barulah Shaklee menyokong kajian seterusnya di mana Nutriferon digunakan untuk membantu mengurangkan serangan virus flu ke atas paru-paru.

Walaupun keputusan kajian belum dikeluarkan, namun kesimpulan yang didapati menunjukkan Nutriferon telah mengaktifkan 'sel-sel pembunuh semulajadi' yang memusnahkan virus-virus flu apabila berlakunya serangan ke atas paru-paru. 

So berdasarkan kajian yang dijalankan oleh Cornell University, dapatlah kak yone katakan yang Nutriferon memang sangat bagus dalam membantu mempertingkatkan sistem pertahanan badan dan mempertahankan badan kita daripada serangan virus dan bakteria. 

Berikut adalah testimoni-testimoni rakan-rakan kak yone yang berikhtiar dengan Nutriferon.




Kalau berminat untuk mendapatkan Nutriferon, boleh hubungi kak yone di 016-2364796 untuk pembelian. Harga sekotak Nutriferon, 30 sachet berharga RM181.25. Nak jimat lagi, jom join sebagai ahli. Dapatlah membeli vitamin-vitamin Shaklee dengan harga yang lebih menjimatkan 😊

Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley,  Menara VSQ, Amcorp Mall, Jaya Shopping Centre, PJ SS14, Jaya33, Subang, USJ dan seluruh Malaysia. Untuk maklumat lanjut mengenai vitamin semulajadi dan pendaftaran keahlian Shaklee:

DIANA
ID Shaklee: 1112978
Call/ SMS/ Whatsapp: 016-2364796
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy


COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, Subang, USJ, PJ SS14, Menara VSQ, Amcorp Mall, Menara PKNS, Jaya Shopping Centre, Mid Valley

8 Inovasi Terhebat Shaklee

Shaklee telah ditubuhkan sejak tahun 1956 dan telah mengeluarkan banyak supplemen yang hebat-hebat. Jom kita tengok 8 inovasi terhebat Shaklee.

1. Vita-Lea (Vitalea)

Vita-Lea (Vitalea) adalah MULTIVITAMIN pertama yang disalut oleh asid folik. Sangat mudah larut untuk meningkatkan penyerapan asid folik dan Vitamin B. Vita-Lea telah menjalani 340 ujian kualiti untuk memastikan ketulenan produk.


 2. ESP (Energizing Soy Protein)

ESP ialah soya protein pertama yang dihasilkan daripada soya non-GMO (soya yang tidak dihasilkan daripada gabungan hibrid yang merosakkan genetik semulajadi soya). ESP adalah rendah indeks glisemiknya dan sangat sesuai untuk pesakit diabetes. ESP tidak mengandungi laktosa dan kolesterol.

3. Sustained Release Vita-C
Sustained Release Vita-C adalah vitamin C yang pertama di dunia yang mempunyai teknologi pelepasan vitamin secara sedikit demi sedikit (sustain release) dan tidak disimpan di dalam badan. 


4. Omega Guard

Omega Guard adalah minyak ikan pertama yang melalui proses penyulingan yang memekatkan omega dan menyingkirkan bahan-bahan berbahaya yang terdapat di dalam minyak ikan. 


5. Nutriferon 
Nutriferon adalah penguat sistem imun yang hebat. Teknologi ini adalah hasil daripada penyelidikan Dr. Yasuhiko Kojima dari Jepun. Nutriferon adalah bebas daripada bahan-bahan sintetik, semulajadi, selamat dan telah dipatenkan serta telah dibuktikan secara klinikal.

6. Vivix


Vivix merupakan suatu revolusi yang dihasilkan oleh Shaklee untuk melawan anti-penuaan yang melakukan pemulihan daripada peringkat selular (sel). Vivix mempunyai 4 mekanisme iaitu:
  • Membaik-pulih selular (sel)
  • Memberi tenaga kepada selular (sel)
  • Memberi perlindunga kepada selular (sel)
  • Meningkatkan funsi selular (sel)

7. Cinch


Rangkaian Cinch mengandungi protein untuk program menguruskan badan. Kelainan Cinch adalah Cinch mengandungi Leucine yang membantu mengekalkan otot dalam proses menguruskan badan dan menggalakkan tenaga supaya tidak keletihan.

8. Phytocol-ST


Phytocol-ST adalah supplemen terbaru inovasi terhebat Shaklee yang membantu mengawal kolesterol dalam darah secara semulajadi.

Begitulah hebatnya produk-produk keluaran Shaklee. Bukan calang-calang kerana semua produk telah melalui ujian klinikal untuk memastikan keberkesanannya.

Hubungi saya untuk mengetahui dengan lebih lanjut atau melakukan pembelian. Dengan pembelian daripada saya, anda akan mendapat panduan dan konsultasi pemakanan supplemen. Sesiapa yang ingin melibatkan diri dalam perniagaan, Shaklee adalah perniagaan terbaik yang harus anda sertai.

Mohon sokongan anda untuk Like fanpage saya dalam Facebook - Hearty.Love.Healthy


Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley, KLCC, PNB Darby Park, Menara VSQ dan seluruh Malaysia untuk maklumat lanjut vitamin semulajadi, pembelian vitamin Shaklee dan pendaftaran keahlian Shaklee:


NURDIANA ABDUL KUDDUS
Call/ SMS/ Whatsapp/ Telegram/ Line/ WeChat/ Viber: 0125538628
Email: n_diana@yahoo.com / diana.kuddus@gmail.com
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy
Shaklee Independent Distributor ID: 111 2978

COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, Mid Valley, Menara VSQ @ PJ City Centre, PNB Darby Park