Showing posts with label Vivix. Show all posts
Showing posts with label Vivix. Show all posts

Macam Mana Menghilangkan Sakit-sakit Tangan Dan Kaki Lepas Main Bowling

Jangan gelak bila tengok tajuk ni 🤣 Sebabnya orang-orang yang dah lama tak main bowling dan tiba-tiba main bowling aje yang faham. Haishhhh macam mana nak hilangkan sakit-sakit tangan dan kaki lepas main bowling.


Kak yone terkejut juga. Bagi kak yone, kalau sakit tangan sebab terkejut angkat bola bowling tu, normallah. Tapi kalau korang tiba-tiba praktis main bowling sebab ada game ke, kemungkinan kaki yang bersilang dengan tangan yang mencampak bola bowling pun akan sakit. Silap-silap tangan pun boleh tergeliat, sebab nak buat bola spin 😀

Yang kaki tu, jadi sakit sebab kita letakkan pressure atau tekanan ke atas kaki untuk mengimbangi berat badan apabila kita lempar bola bowling tu.

Rasanya kes yang sama boleh jadi jugak untuk sukan-sukan yang lain macam permainan bola tampar, bola baling dan sebagainya. Apa-apa pun, badan kita memang terkejut kalau dah lama tak bergerak 😂

Tips kat sini ialah, apa-apa game atau sukan, regang-regangkanlah dulu badan tu. Supaya otot kita tak terkejut. Haaa orang kata panaskan badan dulu.

Then barulah mulakan permainan bowling. 

Tapi memang tak dapat elak juga sakit-sakit tangan dan kaki ni kan. Macam kak yone, teman setia kak yone 3 jer.

1. Ostematrix iaitu tablet Kalsium yang memang kandungan untuk kesihatan tulang kita. Apa kena mengena dengan sakit tangan dan kaki? Kalsium membantu meregangkan otot-otot. In other words, otot yang rasa kejang keras ni, akan releks apabila kita makan Ostematrix.

2. Vitamin B Complex yang memang wajib ada di setiap rumah. Kadang tanpa sedar, kita mencederakan urat saraf dalaman. Macam tergeliat tu. B Complex ni membantu meredakan urat saraf yang sakit.

3. Vivix. Supplemen terpenting sebabnya otot-otot yang sakit sebenarnya mengalami tekanan akibat kejutan. Kan tiba-tiba pi angkat bola bowling. Kita nak elokkan balik otot terkejut tu dan juga boost balik tenaga kita. Peluh ketiak jugak tau main bowling. So Vivix membantu kita supaya lebih sihat bertenaga. Nak-nak kalau keesokan harinya ​kerja.

Yang wanita, mesti bukan aje nak fokus pada bowling tapi rumah tangga. Kena bertenaga dan bangun pagi dengan cergas. So supplemen-supplemen ni memang sesuai sangat.

Macam kak yone, sebelum tidur, makan supplemen-supplemen ni. Bangun pagi memang segar bertenaga tau.

So? Tunggu apa lagi? Hubungi kak yone melalui WhatsApp di 016-2364796. Dapatkan segera!

Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley,  Menara VSQ, Amcorp Mall, Jaya Shopping Centre, PJ SS14, Jaya33, Subang, USJ dan seluruh Malaysia. Untuk maklumat lanjut mengenai vitamin semulajadi dan pendaftaran keahlian Shaklee:

DIANA
ID Shaklee: 1112978
Call/ SMS/ Whatsapp: 016-2364796
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy

COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, Subang, USJ, PJ SS14, Menara VSQ, Amcorp Mall, Menara PKNS, Jaya Shopping Centre, Mid Valley

Menabung Demi Sebotol Vivix

Semalam kak yone pergi COD sebotol Vivix ke mak kawan kak yone di Bangsar. Macam mak kak yone sendiri dah 😀 Tahu tak, kak yone rasa tersentuh hati sangat sebab mak kawan kak yone ni, menabung demi sebotol Vivix 😢


Bukanlah kak yone nak kata Vivix mahal, tapi Vivix ni, sekali dah makan, pasti tahu kesannya ke atas badan kita. 

Sebelum ni, kak yone selalu tanya kawan kak yone ni, mak nak makan Vivix untuk apa. Tapi jawapan yang kak yone dapat tak jelas sebab kawan kak yone tak dapat terangkan. Jadi, semalam, bila berkesempatan bertemu muka, kak yone tanya sendiri.

Rupa-rupanya sebelum ni, mak kawan kak yone ada juga mengalami darah tinggi. Tapi asbab mengamalkan vitamin-vitamin Shaklee, antara yang disebut macam Vitalea (multivitamin tertua dunia), vitamin C sustained release dan akhirnya Vivix, Alhamdulillah sangat terkawal. Makcik memang kelihatan sangat sihat 😊

Lepas tu, yang best lagi, mak kawan kak yone dah bagi green light supaya kawan kak yone ni terus jadi ahli. Haaaa kak yone dah nasihatkan dia lama dah. Akhirnya mak dia sendiri dah buka jalan 😍

Bukan apa, jadi ahli tak semestinya kena berniaga. Tapi jadi ahli membolehkan kita menikmati vitamin-vitamin yang selamat dan semulajadi ni dengan harga yang lebih menjimatkan. 

Lagi pun, Shaklee memang yang terbaik. Vitamin-vitaminnya melalui kajian yang menyeluruh untuk memastikan kualitinya selamat dan berkesan. Siap ada Landmark Study oleh pihak luar nak tengok orang yang makan vitamin Shaklee ni terkena kesan buruk tak.

Terbukti memang takde. Malah risiko orang yang makan vitamin jenama lain dan tak makan vitamin langsung hampir sama, iaitu lebih tinggi risiko untuk mendapat penyakit cardiovaskular berbanding orang yang makan vitamin Shaklee.

Jadi, jangan tunggu lagi. Jangan fikir-fikir lagi untuk pilih jenama lain, hanya kerana harganya lebih murah. Tapi risikonya kepada diri sendiri? Malah membazir duit sebab kesan ke atas badan, macam tak makan vitamin 😢 Jangan disia-siakan usia anda yang terlalu bahagia.

Apa lagi, mai hubungi kak yone di 016-2364796. Apa-apa yang nak tahu, boleh sangat tanya kak yone. I'll show you the way. Come on!

Ikhlas,

Kak yone mentor and pengedar Shaklee Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Mid Valley, dan seluruh Malaysia.

016-2364796


ID Shaklee kalau korang nak pergi walk in di Shaklee terus - 1112978

Tonik ajaib untuk awet muda

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua :) Senyummmmm kerana senyuman akan memancarkan aura dalaman dan meningkatkan mood. Heeee dalam menjalani detox hari ketiga, saya nak update juga hasil-hasil yang diperoleh apabila memakan vitamin-vitamin detox ni. Salah satunya ialah Vivix. Boleh saya katakan sebagai tonik ajaib untuk awet muda.

Ramai orang dah tahu... Vivix ni adalah supplemen Shaklee yang paling powerful. Apa yang menyebabkan Vivix ni powerful sangat? Meh tengok tumbuh-tumbuhan yang ada dalam Vivix dan apa fungsi-fungsinya.


Vivix terdiri daripada ekstrak buah-buahan dan tumbuh-tumbuhan seperti:
  • Muscadine Grape
  • Polygonum Cuspidatum
  • Purple Carot
  • European Elderberry
Kalau tengok gambarajah di atas, kebanyakan buah-buahan tersebut memang sangat bagus sebagai anti-viral, anti-bakteria, anti-inflammation atau anti-radang, tinggi dalam antioksidan, sangat baik untuk kesihatan jantung, sendi dan banyak lagi... Sebabnya, Vivix berfungsi memperbaiki daripada peringkat sel lagi.... Jadi apabila sel elok, maka eloklah tubuh badan.

Meh saya cerita sikit.. Heeee.. Memandangkan saya berada dalam program detox sekarang ini, Vivix merupakan salah satu daripada supplemen yang harus diambil. Kiranya dah dua hari setengah saya makan Vivix. Alhamdulillah, terasa kulit lebih lembut... Begitu juga kulit muka.... Sebelum-sebelum ini, saya rasa macam muka saya agak kering... Tapi dalam masa dua hari.. Terasa macam kulit baby pula... Heeee... Memang la tak sampai selembut kulit baby, tapi memang berbeza daripada sewaktu saya tak ambil Vivix...


Lain sangat kesannya... Saya memang ambil Vitamin C juga... Tapi dengan Vivix, kesannya memang sangat-sangat cepat dan ketara... Rasa lembutlah pipi ni... daripada selalu rasa macam kering dan kasar :)

Oleh itu, sementara ada promosi twin pack Vivix ni, marilah kita beli... Harga sebotol Vivix ialah RM475.00. Tapi dengan twin pack ni, kita hanya bayar RM765.32. Kalau bahagi dua, sebotol ialah RM382.66. Banyak bezanya kan?

Sebab bulan depan dah takde twin pack ni... Rugi... Sekarang ni, beli dua botol Vivix (twin pack) dapat 5% diskaun... Vivix ni, jadi mahal sebab GST... Dengan pakej twin pack ni, anggaplah GST tu bayar 1% je... Plus, dapat jadi ahli secara percuma dan enjoy cash bonus bulan depan berharga RM36. Kalau tambah lagi dengan stok vitamin C dan Omega Guard dengan harga ahli, jimat lagi 15%-20% plus dapat lebih lagi cash bonus :)

Jom, nak beli, hubungi saya di 012-5538628.

Diana
SID: 1112978
Tel: 012-5538628

14 Tips Persediaaan Untuk Perjalanan Jauh Dengan Menaiki Kenderaan 4 Roda

Ramai orang rasanya sudah mula bercuti untuk pulang ke kampung halaman sempena Hari Raya minggu depan. Heeee... Alhamdulillah.. yang masih bekerja.. dapat merasa perjalanan ke tempat kerja agak lancar sedikit.. :p

Hari ini dah hari Khamis, rasanya malam esok, selepas waktu pejabat, ramai yang akan mula beransur-ansur pulang ke kampung... Kita tahu, apa saja perayaan dan musim cuti, semestinya highway itu akan penuh sesak dengan kenderaaan. Confirm bumper to bumper la highway Plus dan Pantai Timur... Semua warga kota akan pulang ke kampung halaman.

Bila difikir-fikirkan balik, serik nak tempuh jem di highway ni... panjangnya kesesakan ini bukan 10 - 20 km... tapi beratus-ratus kilometer... memang menguji kesabaran. Saya pernah alaminya sejak sebelum kahwin, hinggalah sekarang.. Bayangkan pukul 1 pagi bertolak pulang... Highway Plus beratur sejak dari keluar Highway Guthrie lagi... Plan nak bersahur di rumah terpaksa dilupakan... Bagi yang nak pulang ke Kelantan, perjalanan pulang yang kebiasaan hanya 8 jam menjadi 13 jam... perghhhh.... bila la nak sampai...heeee...



Kawasan R & R pulak memang penuh sesak.. nak masuk pun menunggu lama.. pernah saya dan suami, hanya berhenti di tepi highway (orang lain semua pun berhenti di tepi highway juga) untuk bersahur di dalam kereta. Memang waktu-waktu begitu, berhenti tepi highway macam jadi kebiasaan pula.

Apa-apa pun, semoga perjalanan kita dilindungi Allah.

Oklah, kali ini, saya nak berkongsi tips persediaan untuk menempuh perjalanan yang jauh dengan menaiki kereta atau apa-apa sahaja kenderaan 4 roda :)

Tips Persediaan Perjalanan Jauh:
  • Sebelum keluar rumah, pastikan rumah dalam keadaan teratur, suis elektrik semua ditutup dan kepala plug ditanggalkan.
  • Jika anda tinggal di kawasan apartment atau kondo, maklumkan kepada pejabat pengurusan tentang pemergian anda meninggalkan rumah. Kepada yang tinggal di taman perumahan, maklumkan kepada jiran yang anda percayai, guard, atau balai polis terdekat.
  • Sebelum keluar rumah, solat sunat dua rakaat untuk memohon perlindungan dan keselamatan daripada Allah.
  • Kemudian sebelum melangkah kaki keluar pintu, bacalah "Bismillahillazi la yadhurru ma'asmihi syaiun fil ardhi wala fis sama'ie wa huwas sami'ul 'alim" sebanyak 7 kali.

    بسم الله الذي لا يضر مع اسمه شيء في الأرض ولا في السماء وهو السميع العليم    

  • Pastikan keadaan pemandu sudah cukup tidur dan rehat.

  • Pemandu dan penumpang telah makan dan minum secukupnya.
  • Memakai pakaian yang selesa.
  • Mengambil supplemen untuk membantu menambah tenaga dan kekal cergas.
  • Pastikan kenderaan telah diservis dan tayar-tayar cukup angin dan dalam keadaan yang baik. Jangan lupa, pastikan minyak kereta juga telah diisi.

  • Pastikan telefon bimbit anda mengandungi semua nombor-nombor yang boleh dihubungi semasa kecemasan.
  • Bawa duit yang mencukupi untuk perjalanan ini. 
  • Baca doa naik kenderaan:                                                           سُبْحَانَ الَّذِي سَخَّرَ لَنَا هَذَا وَمَا كُنَّا لَهُ مُقْرِنِينَ وَإِنَّا إِلَى رَبِّنَا لَمُنْقَلِبُونَ
  • Bawa bekal makanan dan minuman sekiranya hendak berhenti untuk bersahur atau berbuka (semasa Ramadhan).

  • Bertawakal kepada Allah.


Untuk yang ingin mengambil supplemen, Shaklee ada menyediakan beberapa pilihan supplemen yang sesuai untuk membantu anda lebih bertenaga dan cerah mata sepanjang pemanduan kereta pulang ke kampung halaman...(dengan izin Allah).

1. Kombinasi dua supplemen Shaklee iaitu Cinch Energy Tea Mix dan Performance Drink. Bancuhkan Cinch Energy Tea Mix dan Performance Drink bersama-sama. Rasanya bukan sahaja lazat malah InsyaAllah anda akan:

- Cerah mata (kesan Cinch Energy Tea Mix). 

- Cergas dan bertenaga (kesan Cinch Energy Tea Mix dan Performance Drink). 

- Mengurangkan rasa haus (kesan Performance Drink).



2. Vivix. Ambil sesudu besar dan minum air secukupnya. Sangat mudah :) InsyaAllah, Vivix adalah tonik ajaib. Anda akan bertenaga kerana sel-sel sedang digiatkan dari dalam.



Anda boleh order supplemen-supplemen ini terus secara online dan penghantaran supplemen-supplemen ini akan sampai ke rumah anda directly tanpa menghubungi saya dengan mengklik butang di bawah:




Tapi, jika anda ingin menghubungi saya untuk mendapat maklumat lanjut dan lebih selesa membeli daripada saya, hubungi saya di 012-5538628. Pembelian daripada saya atau direct online, semuanya akan mendapat panduan pemakanan supplemen dan konsultasi daripada saya sepanjang masa.

Jom Like FB page saya: Hearty . Love . Healthy

Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley, KLCC, PNB Darby Park, Menara VSQ dan seluruh Malaysia untuk maklumat lanjut vitamin semulajadi, pembelian vitamin Shaklee dan pendaftaran keahlian Shaklee:


NURDIANA ABDUL KUDDUS
Call/ SMS/ Whatsapp/ Telegram/ Line/ WeChat/ Viber: 012-5538628
Email: n_diana@yahoo.com / diana.kuddus@gmail.com
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy
Shaklee Independent Distributor ID: 111 2978

COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, USJ, Subang Jaya, Mid Valley, Menara VSQ @ PJ City Centre, Amcorp Mall, PNB Darby Park, KLCC

COD Hujung Minggu: Wangsa Maju, Setiawangsa, Taman Melawati, Setapak, Sri Rampai, Jelatek

Testimoni Set Kecantikan Kulit Shaklee

Apa khabar sahabat-sahabat yang disayangi semua... Dalam FB saya ada kongsikan kebaikan Set Kecantikan Kulit Shaklee. Sekarang, saya ingin memperkenalkan Set Kecantikan Kulit Asas Shaklee kepada anda yang disayangi semua. Set ini terdiri daripada:

Set Kecantikan Kulit Asas Shaklee:
- Vitamin B Complex - RM53.75 (120 biji)
- Sustained Release Vita C - RM92.50 (180 biji)
- Vita E Complex - RM149.00 (120 biji)

Set Kecantikan Kulit Asas Shaklee ini sangat menjimat dan menguntungkan kepada pembeli kerana mampu bertahan sehingga 4 bulan bagi pelaburan anda sebanyak RM295.25.

Jika anda nak kulit kelihatan cantik gebu, anda boleh tambah Set Kecantikan Kulit Asas Shaklee bersama dengan ESP yang berharga RM 150.00. ESP boleh bertahan sehingga 2 bulan. Pelaburan anda bagi Set Kecantikan Kulit Asas Shaklee bersama ESP  adalah RM445.25.

Untuk kulit yang berseri dan glowing pula, anda boleh gabungkan Set Kecantikan Asas Shaklee bersama dengan GLA Complex (60 biji, RM91.25). GLA Complex boleh bertahan sehingga 2 bulan juga. Pelaburan anda bagi Set Kecantikan Kulit Asas bersama GLA ialah RM386.50.

Untuk kesan yang lebih menakjubkan, gabungkan kesemua supplemen Shaklee ini. Kulit anda bukan sahaja gebu-gebus malah InsyaAllah akan lebih berseri-seri. Namun, bersabarlah, tidak ada jalan singkat untuk mendapatkan hasilnya. Pemakanan yang konsisten diperlukan. Selepas pemakanan yang konsisten, sesiapa yang sudah lama tidak melihat anda pasti akan terpegun dengan perubahan yang anda alami :)

Kulit anda bukan sahaja bertambah cantik, malah kesihatan anda secara menyeluruh juga akan terpelihara.. InsyaAllah. Supplemen-supplemen ini bukan hanya fokus untuk mencantikkan kulit tetapi juga membaik pulih dan memelihara kesihatan dalaman anda. Oleh itu, sangat berbaloi-baloi pelaburan anda.








Alang-alang kita bercakap tentang kecantikan kulit, ingin saya perkenalkan Collagen Powder Shaklee yang hebat. Anda boleh merasai kesannya dengan pantas. Kulit anda akan lebih anjal dan tegang, garis-garis halus akan berkurangan serta membantu melambatkan proses penuaan. Harga Collagen Powder Shaklee adalah RM298.00 bagi 15 sachets. 



Ingin saya memperkenalkan revolusi terhebat Shaklee - VIVIX! Bagi yang malas nak telan ubat, malas nak minum bancuhan air, maka amalkan Vivix

Kehidupan anda akan menjadi sangat mudah kerana Vivix hanya perlu diambil sekali sehari dan hanya sesudu teh! Pelaburan yang diperlukan ialah RM475.00 bagi 150ml dan bertahan sehingga dua bulan. Nak cantik sihat menawan, semestinya ongkos yang berpadanan diperlukan... betul tak?



Mari kita lihat testimoni-testimoni pengguna terhadap semua Set Kecantikan Kulit Shaklee.









Rahsia kecantikan Ayu Raudhah




Macam mana? Banyak lagi pengguna-pengguna yang telah berjaya mencapai impian untuk mendapat kulit yang cantik. Anda pilih mana pilihan kalbu. Nak amalkan supplemen Set Asas, Set Asas bersama ESP atau GLA, Collagen Powder sahaja atau Vivix sahaja...

Anda inginkan maklumat lanjut dan konsultasi serta pembelian, anda boleh hubungi saya di 012-5538628

Sekarang adalah bulan promosi Vivix. Jika anda beli 2 botol Vivix, anda akan mendapat keahlian Shaklee secara percuma di samping mendapat cash rebate pada bulan hadapan. Ini peluang terhad yang tidak seharusnya dilepaskan. Vivix bukan sahaja baik untuk kecantikan, malah untuk kesihatan menyeluruh.

Anda boleh membeli Set Kecantikan Kulit Shaklee ini secara online dengan mengklik link di bawah. Produk ini akan dihantar terus ke pintu rumah anda.


Jika tidak, jangan malu-malu untuk menghubungi saya :)

Jom Like FB page saya: Hearty . Love . Healthy

Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley, KLCC, PNB Darby Park, Menara VSQ dan seluruh Malaysia untuk maklumat lanjut vitamin semulajadi, pembelian vitamin Shaklee dan pendaftaran keahlian Shaklee:


NURDIANA ABDUL KUDDUS
Call/ SMS/ Whatsapp/ Telegram/ Line/ WeChat/ Viber: 012-5538628
Email: n_diana@yahoo.com / diana.kuddus@gmail.com
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy
Shaklee Independent Distributor ID: 111 2978

COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, Mid Valley, Menara VSQ @ PJ City Centre, Amcorp Mall, PNB Darby Park, KLCC, USJ, Subang Jaya



Set Kesihatan Sendi Shaklee

Joint Health Set dan Vivix

Anda sudah lama menderita sakit tumit, sakit lutut atau sengal-sengal kaki dan badan apabila di akhir malam? Ataupun anda mengenali sesiapa yang mengalami masalah ini.. Mungkin juga orang yang anda sayangi hadapi masalah ini....



Saya mengalami masalah ini.... Tak pasti sama ada apa yang saya alami ini adalah hanya bermain di fikiran saya (secara psikologi) atau memang saya betul-betul alaminya...

Masa saya kecil-kecil dulu.. dalam peringkat darjah 1 atau 2.. saya selalu mengalami masalah lenguh-lenguh kaki. Lenguh-lenguh kaki kan rasanya sangat abstrak.. nak kata betul ke tak.. sebab bukannya sakit.. hanya lenguh. Masa tu pula.. saya masih kecil.. Tetapi mama dan abah bawa juga saya berjumpa pakar kanak-kanak untuk memeriksa dengan lebih lanjut.

Nak dijadikan cerita, mungkin memang tiada laporan yang konkrit mengenai lenguh kaki saya... Sampailah saya besar.. rasanya semua ok.. saya mula terfikir yang memang hanya mainan psikologi.

Selepas saya bersalin 30 hari, saya mula keluar rumah dan mengajar semula home tuition. Pada waktu itu, lenguh-lenguh kaki saya mula dirasai. Memang lenguhnya membuatkan saya stress. Saya tanya-tanya kawan saya, ada yang mengatakan saya tidak berpantang sehingga 44 hari.. hmmm mungkin juga.. 

Sebelum ini pula, saya mengalami sakit tumit kaki kanan. Nak jalan pun terhencut-hencut. Memang menyedihkan.. Saya ada pergi berjumpa pakar tulang, dia kata tidak ada apa-apa. Dia menasihatkan saya supaya banyak beriadah.. heee..

Sekarang ini, saya dengan konsistennya mengamalkan OsteMatrix. Sangat-sangat membantu (dengan izin Allah) menghilangkan sakit di tapak tumit saya. Syukur, Alhamdulillah.

Apa yang sebenarnya ingin saya sampaikan di sini ialah kepentingan menjaga kesihatan sendi dan tulang kita. Bayangkan kalau kita mengalami sakit tumit atau sakit lutut atau mana-mana bahagian badan kita, tidakkan perkara ini akan membantut atau melambatkan pergerakan kita...

Sebelum melarat, adalah lebih baik kita menjaga kesihatan sendi.  Apabila sendi kita sihat, maka InsyaAllah badan kita juga akan sihat. Saya perasan, apabila saya bangun tidur dalam keadaan sendi yang sihat (tiada sakit tumit atau lenguh kaki), secara automatiknya badan saya berasa segar.



Untuk menjaga kesihatan sendi, anda boleh ambil Set Joint Health yang terdiri daripada:
#OmegaGuard - 90 biji (136.00)
#OsteMatrix - 120 biji (RM61.00)
#AdvanceJointHealth Tablet - 60 biji (RM124.00)

Kebaikan Set Joint Health
***********************************************************************************************************************
- Memberi sokongan nutrisi pada kolagen dan komponen penting kepada tisu-tisu penghubung yang lain untuk memberi kekuatan dan struktur kepada sendi.
- Membantu mengekalkan tulang yang sihat
- Membantu melegakan sakit sendi dan inflamasi terhadap sendi.

ATAU 

Jika anda tidak suka makan supplemen yang terdiri daripada kapsul atau berbentuk biji, anda boleh cuba...... #Vivix!

Hanya sesudu kecil sehari untuk kesihatan sendi anda. Harga Vivix ialah RM475 bagi 150ml. Jika anda membeli 2 botol Vivix, akan akan mendapat harga ahli dan keahlian Shaklee secara percuma. Di samping itu, bulan depan, anda gerenti akan mendapat CASH REBATE.



Berikut adalah testimoni yang berkaitan. Maaf panjang sikit 




Nak tahu lebih lanjut atau nak beli? Hubungi saya di 012-5538628.

Atau klik sini untuk pembelian secara online  Penghantaran Vivix ke seluruh Malaysia adalah PERCUMA.
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id&enc_widget_id=5d40954183d62a82257835477ccad3d2


Jom Like FB page saya: Hearty . Love . Healthy

Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley, KLCC, PNB Darby Park, Menara VSQ dan seluruh Malaysia untuk maklumat lanjut vitamin semulajadi, pembelian vitamin Shaklee dan pendaftaran keahlian Shaklee:


NURDIANA ABDUL KUDDUS
Call/ SMS/ Whatsapp/ Telegram/ Line/ WeChat/ Viber: 012-5538628
Email: n_diana@yahoo.com / diana.kuddus@gmail.com
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy
Shaklee Independent Distributor ID: 111 2978

COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, Mid Valley, Menara VSQ @ PJ City Centre, PNB Darby Park

4 Ramuan Semulajadi Vivix

Vivix merupakan salah satu daripada revolusi terbaik Shaklee. Vivix dihasilkan untuk melawan proses penuaan pada tahap sellular (pada tahap sel).

Terdapat 4 ramuan semulajadi Vivix yang mempunyai kandungan Resveratrol dan antioksidan yang tinggi untuk memberikan perlindungan kepada penggunanya.

Ramuan tersebut adalah:
  • Muscadine Grape (Anggur Muscadine)
  • Purple Carrot (Lobak Ungu)
  • Elderberry (Sumbucus Nigra)
  • Polygonum Cuspidatum



Keempat-empat kandungan dalam Vivix ini mempunyai kandungan Resveratrol yang tinggi. 

Resveratrol membantu melambatkan proses penuaan, merendahkan paras kolesterol, merendahkan tekanan darah, mengurangkan berat badan, melawan dan menghentikan agen penyebab kanser dan banyak lagi manfaat kesihatan.

Kandungan Resveratrol yang tinggi inilah yang menyebabkan Vivix menjadi tonik yang sangat kuat untuk sistem imun tubuh serta menjadi agen anti-penuaan kepada tubuh kita.


Oleh itu, sesiapa yang sedang berikhtiar mencari alternatif kepada pelbagai masalah kesihatan, boleh mencuba Vivix. Tambah-tambah lagi Vivix hanya perlu diambil sesudu kecil setiap hari dan tidak membebankan orang yang mengamalnya untuk makan berulang-ulang kali setiap hari. 

Bulan Julai inilah juga masanya kerana anda boleh borong 6 botol Vivix dan mendapat sebotol percuma serta menikmati harga ahli iaitu daripada RM475.00 kepada RM380.00 sebotol. 

Hubungi saya segera untuk pembelian (ready stok). Pembelian 2 botol Vivix akan membolehkan anda mendapat keahlian Shaklee secara percuma serta gerenti mendapat CASH Rebate pada bulan Ogos nanti.

Selain itu, anda akan mendapat potongan hebat kepada supplemen-supplemen Shaklee yang lain dan konsultasi daripada saya setiap masa. 

Jika anda serius untuk berniaga, inilah juga masanya. Dengan menyertai kumpulan kami, anda akan sentiasa diberi panduan sokongan untuk menjalankan perniagaan Shaklee ini. 

Jom Like FB page saya: Hearty . Love . Healthy

Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley, KLCC, PNB Darby Park, Menara VSQ dan seluruh Malaysia untuk maklumat lanjut vitamin semulajadi, pembelian vitamin Shaklee dan pendaftaran keahlian Shaklee:


NURDIANA ABDUL KUDDUS
Call/ SMS/ Whatsapp/ Telegram/ Line/ WeChat/ Viber: 012-5538628
Email: n_diana@yahoo.com / diana.kuddus@gmail.com
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy
Shaklee Independent Distributor ID: 111 2978

COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, Mid Valley, Menara VSQ @ PJ City Centre, PNB Darby Park

Reference:


6 Kebaikan Solat Terawikh Kepada Kesihatan

Bulan Ramadhan adalah bulan rahmat, nikmat dan berkat. Bukan sahaja ganjaran pahala yang sangat besar semasa Ramadhan ini, malah amal ibadat yang dilaksanakan di dalam bulan Ramadhan ini juga memberi kesan yang baik terhadap kesihatan. 



Kali ini, saya ingin menyentuh mengenai kebaikan solat terawikh kepada kesihatan kita. Dalam bulan Ramadhan, selepas solat Isyak, Solat Terawikh akan diadakan. Sesetengah tempat akan melaksanakan 8 rakaat solat Terawikh diikuti 3 rakaat solat Witir. Ada juga yang mengadakan 20 rakaat solat Terawikh diikuti 3 rakaat solat Witir.

Apakah kesan Solat Terawikh kepada tubuh?

- Mengurangkan kadar lemak di dalam badan. Jadi sesiapa yang melahap semasa berbuka, bolehlah imbangkan semula dengan bersolat Terawikh.

- Kedudukan rukuk (tulang belakang lurus melintang) di dalam solat akan melambatkan proses penuaan, mengaktifkan tisu-tisu di dalam tubuh, mengimbangi air di dalam badan dan melancarkan fungsi buah pinggang.

- Kedudukan sujud pula membetulkan pundi peranakan yang jatuh, melegakan sakit hernia, melegakan paru-paru daripada ketegangan, merehat dan mengimbangkan lingkungan tulang belakang.

- Pergerakan solat secara menyeluruh juga merupakan regangan seperti pergerakan riadah yang sangat baik untuk kesihatan dan mengoptimakan kesihatan sendi dan tulang.

- Di samping itu, solat Terawikh merupakan suatu terapi yang menghasilkan ketenangan kepada pelakunya. Jiwa akan berada dalam tahap yang paling tenang (tahap alpha) pada waktu tomakninah (berhenti sebentar selepas setiap satu gerakan). 

- Baik kepada lelaki yang mengalami masalah mati pucuk kerana pergerakan solat akan melancarkan peredaran darah. Oleh itu, oksigen akan dibekalkan dengan secukupnya ke seluruh tubuh. 

Semoga entri ini bermanfaat kepada semua. 

Bulan Julai ini juga adalah bulan bertuah Vivix. Promosi beli 6 botol Vivix percuma sebotol lagi Vivix

Vivix memang sangat baik kepada kesihatan. Vivix berfungsi untuk membaikpulih tubuh kita daripada peringkat sel lagi. Oleh itu, sel kita akan melalui proses pembaharuan. Kebaikan Vivix yang selanjutnya boleh dibaca di sini.



Pembelian dua botol Vivix akan membolehkan anda mendapat harga ahli dan keahlian Shaklee secara percuma. Anda gerenti akan mendapat CASH REBATE pada bulan Ogos nanti. Selain itu, apabila sudah menjadi ahli, semestinya anda akan dapat menikmati harga ahli bagi semua supplemen dan produk Shaklee yang semulajadi, sihat dan selamat ini.


Jom Like FB page saya: Hearty . Love . Healthy

Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley, KLCC, PNB Darby Park, Menara VSQ dan seluruh Malaysia untuk maklumat lanjut vitamin semulajadi, pembelian vitamin Shaklee dan pendaftaran keahlian Shaklee:


NURDIANA ABDUL KUDDUS
Call/ SMS/ Whatsapp/ Telegram/ Line/ WeChat/ Viber: 012-5538628
Email: n_diana@yahoo.com / diana.kuddus@gmail.com
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy
Shaklee Independent Distributor ID: 111 2978

COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, Mid Valley, Menara VSQ @ PJ City Centre, PNB Darby Park

Reference:

http://kaunselingsyarie.blogspot.com/2013/07/hikmah-solat-terawikh-menurut-sains.html

http://www.iluvislam.com/tazkirah/nasihat/138-rahsia-solat-dari-sudut-sains-dan-kesihatan.html

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2009&dt=0902&pub=Utusan_Malaysia&sec=Rencana&pg=re_09.htm