Showing posts with label detox. Show all posts
Showing posts with label detox. Show all posts

Jom detox kembali lagi!

Apa khabar pembaca-pembaca yang dikasihi sekalian 😊 Hari ni ramai dah mula kembali ke alam nyata. Begitu jugaklah kak yone. Plus kak yone ingatkan kembali yang makan raya ni biar berpada-pada. Kang menyesal tengok badan 😂 So, jom detox kembali lagi dalam hidup kak yone. Hahahaha.

Nak detox ni, perlukan persediaan mental sebab kalau ikutkan menu 3 hari pertama, asyik makan sayur dan buah je. NO OTHER! Tak dapat nak makan nasi, ayam, ikan semua. Kalau tak kuat semangat, jenuh!

Tapi mengenangkan nafsu makan yang sangat tak terkawal semasa berkunjung ke rumah orang dan sanak saudara, kak yone betul-betul kena kembali ke alam nyata. Fuhhh.

So pagi tadi, bangun, kak yone sediakan sarapan sayur yang pertama. Biar bersemangat nak pergi kerja 😀

Sarapan Detox day 1

Untuk sesi kali ni, kak yone sediakan biar sedap sikit. Kak yone campur salad dan epal hijau. Sama kaler gitewww 😊 Yang program detox pertama yang kak yone buat dulu, rasa sangat-sangat tak berselera makan salad semata. Bila ada buah, baru rasa masam manis dan rangup.

Makan tengahari pun kak yone makan salad buah yang sama. Dalam program detox ni, nak makan snek pun boleh. Tapi bahan-bahannya sama juga 😂. Tujuan makan sayur-sayur dan buah-buahan ni untuk kita cuci badan daripada sisa-sisa makanan serta toksin yang lama termendap di dalam badan.

Cuma untuk dinner, kak yone kena sediakan sayur berdaun yang distim. Cuma nak dijadikan cerita, kak yone mula sakit kepala pada waktu petang tu. Keadaan ini memang akan dialami oleh sesetengah orang. Tu penting untuk makan Peppermint-Ginger Plus untuk membantu membuang angin dan melegakan perut. 

So pada malamnya, sepatutnya kak yone makan sayur-sayur stim aja. Tapi disebabkan keadaan kak yone, kak yone tukar menu kepada sup sayur dengan bihun. Kali ni kak yone tak nak paksa diri sebab kalau detox parasit, masih boleh makan nasi dan bahan-bahan ini semua 😊

Alhamdulillah, for Detox Day 1, walaupun ada cheat, badan rasa ringan sikit. Takdelah rasa macam stress 'aku makan banyak'. Kita cuba imbangkan balik apa yang telah dilantak sesuka hati semasa raya dengan detox program ni.

Siapa nak join kak yone berdetox? Jom hubungi kak yone di 016-2364796.


Pengedar Shaklee Shah Alam, Klang, PJ area VSQ Tower, SS14, Amcorp Mall, Jaya 33, Mid Valley day seluruh Malaysia.


Cara-cara Buang Cacing Daripada Badan

Tiba-tiba pagi ni terimbas kembali ke beberapa bulan lepas masa tengah menjalani program detox. Program detox yang saya jalani tu, di bawah anjuran Shaklee dan pada masa yang sama, saya buat sekali detox parasit. 

Detox parasit ni, nak membuang segala parasit - cacing-cacing yang bermaharajalela dalam badan kita. Jangan terkejut, dalam badan kita memang ada cacing-cacing yang mungkin masuk melalui pemakanan atau persekitaran. 

Tak percaya, cuba check - Anda selalu craving nak makan benda-benda manis tak? Anda rasa badan lemah, malas, letih, asyik nak tidur? Haaa ni adalah antara tanda-tanda badan kita banyak parasit dan toksin. 

Apabila kita mendetoxkan badan, badan kita akan terasa lebih ringan, toksin dan kotoran dalam usus akan dibersihkan, berat badan pun berkurangan, kulit pun lebih elok dan bersih. Haaaa kalau tak percaya, cuba detox :)

Ok, sambung balik cerita saya tadi :D Saya ingat lagi, hari tu hari Sabtu. Hari ke-5 saya berdetox. Memang berjanji dengan sahabat sejati saya Ainul Malik untuk berjumpa. Kami nak berkarada, Yela dah detox mestilah nak check apa pencapaian kita. Berat badan turun tak, body age turun tak, visceral fat iaitu lemak-lemak yang menyelaputi organ berkurangan tak.


Pertemuan di HQ singkat aje sebab dalam program detox, kami kena ikut meal plan yang dicadangkan. Tak boleh nak gather-gather makan-makan. Makan semua eat clean dan prepare di rumah aje. Tapi berpantang kejap je sementara kita membersihkan badan kita (7 hari) :D Saya dengan berpeluh-peluhnya - Apabila berdetox memang badan kita berpeluh-peluh dengan hebat sekali. Plus asyik berulang-alik ke tandas... Heeeee.... Nampaklah semua macam sedang berpuasa. Hahaha...

Ni tengah berkarada

Jadi apabila berkarada, niat utama nak kempiskan perut, mahu buang baby fat yang masih degil selepas bersalin sebelum ni :D nak mengurangkan berat pun tercapai. Tak banyak pun saya bajet. Dalam 5kg :D Tapi dalam 5 hari berdetox, 3kg dah hilang. Yeayyyyy. Body age pun dah turun, Takdela jauh beza dari usia sebenar :D Lelemak degil yang menyelaputi organ pun berkurangan... 

Haaaa... best sangat. Yang best lagi, apabila gi ofis minggu tu, kawan ofis pun tegur, flawless kulit muka I.. Yang sorang lagi tegur, kurusnya Diana.... :p Hahahaha... Syok tak? Syokkkk.

Nak berdetox? Hubungi saya di 012-5538628. Akan saya kongsikan cara-caranya serta meal plan yang perlu diamalkan dalam masa program detox berjalan :)

#TsunamiShaklee
#9Gemilang
#LiveAmazing

Diana
ID Shaklee: 1112978
Tel: 012-5538628

Kesan jangka masa panjang detox

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.... hari ni nak cerita lagi kesan jangka masa panjang detox. Hari tu kan saya berdetox Shaklee dan parasit... Alhamdulillah.. walaupun dah 3 bulan dari masa last detox, kesannya terhadap tubuh badan sangat baik.

Raya baru sahaja lepas... Tapi kita raya sebulan kan... Makanya, tak stop lagi lah makan-makan semua tu, cuma kuranglah sikit... Raya hari tu, saya idaklah makan ketupat, lemang semua... Heee saya ni tak makan nasi yang berkepal dan melekat. Saya banyak makan kambing je... 

Jadi, semalam, saya menimbanglah berat semua... Alhamdulillah, daripada last result masa berdetox 3 bulan lepas, berat saya ada turun dalam dekat dua kg lagi... Happy rasa sebab masa raya haritu, memang membaham tak ingat dunia... Banyak pula makan kambing... Adehhhh... favourite.... 

Yang paling menggembirakan ialah body age yang sangat ketara turun. Mula-mula dulu, body age saya 46, Selepas 6 hari berdetox, turun 44, semalam dah jadi 39.... Waaaa... Saya target, selepas detox yang nak dijalankan ni, sekurang-kurangnya nak kembali ke umur sekarang atau muda lagi :)

Memang banyak kesan positif berdetox ni... Hasil yang kita nak sebenarnya adalah kesihatan yang lebih baik. Apabila body age semakin menyamai umur sekarang, itu bermakna, badan kita juga akan lebih bertenaga dan sihat. Takdelah rasa tak larat, semput dan sebagainya. 


Apa-apa pun, banyak lagi yang harus diperbaiki. Terutama dengan pemakanan seharian kita. Saya ni kekurangan protein. Kandungan lemak dalam badan masih tinggi. Jika protein macam ESP and Cinch Shake diambil dengan konsisten, InsyaAllah, kandungan lemak akan berkurangan kerana metabolisme akan lebih tinggi, pembakaran lemak akan menjadi lebih efisyen dan lebih banyak otot akan terbentuk. Hasilnya inch loss, badan akan lebih kemas, perut tak mengeleber.

Jom, siapa yang nak berdetox dengan saya, boleh hubungi saya dengan segera. Mealplan yang sesuai akan dikongsikan untuk diamalkan dalam program ini, Bulan ni pula dahla ada promosi Vivix, memang the right time nak beli Vivix :) Hubungi 012-5538628.

Di sini saya lampirkan beberapa testimoni-testimoni detox bagi orang yang telah melaluinya :)





Memang banyak sangat respons positif bagi yang dah menjalani detox. Detox ni, bukan aja membersihkan usus, malah kita membersihkan tubuh kita daripada toksin-toksin yang telah lama berkumpul. Anda bila lagi? 


SID: 1112978
Tel: 012-5538628

Healing Crisis - When It's Good to Feel Bad

What is Healing Crisis?

It is common when individuals suffer from detoxification reactions when they started a natural healing program. This symptom is called "Healing Crisis". It occurs when the body is removing the toxins into the different systems of the body. This process is also known as "Herxheimer Reaction". When the cells are removing the toxins into circulations, we may experience nausea, fever, heart burn, headaches, fatigues, sleepiness, constipation, diarrhea, etc. This is because the toxins remain in the organs (skin, lungs, liver, kidneys, bladder, etc) for quite sometime before it is being totally eliminated. After that, we will achieve a good health. 

A healing crisis will often bring back past conditions or personal issues. Therefore, during this process, people will be reminded on the conditions that they have faced previously. Sometimes the healing crisis symptoms and pain are more intense than the disease or illness that is being treated. However, remember the symptoms are temporary and it is the path to a renew health. 

The duration of the healing crisis may varies. It usually last from two to three days or sometimes extended into few weeks. In facing a serious diseases, some people may have to go through a series of healing crisis before full health can be restored.

How Healing Crisis Occur? 

Healing crisis occur when the body is going through a dietary changes; example by taking a natural and organic supplements, detoxifying treatment or therapy (chiropractic care, ozone, rife treatment / therapy, acupuncture, homeotherapy, psychotherapy) or fasting for a certain period of time. 

We also need to understand that the time and the intensity of the healing crisis will be depending on the volume of the toxic in the body. If let say the healing crisis symptoms are too overwhelming, then the best solution is to slow down the detoxification process and allow the body to adapt to the changes. 

During the healing crisis process, it is also best to drink more plain water to help getting the toxins out from the body. This is also the time to let the body rest; mentally, physically and emotionally. 

Shaklee Supplements

Shaklee supplements are made from pure natural organics that is safe and have been tested and proven effective for more than 50 years. Shaklee offers many types of supplements promoting great well being, beauty and vitality. For more info on the supplements, please feel free to contact me at 012-5538628 (diana) or email me at n_diana@yahoo.com / diana.kuddus@gmail.com.




Thank you.


Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley, KLCC, PNB Darby Park, Menara VSQ dan seluruh Malaysia untuk maklumat lanjut vitamin semulajadi dan pendaftaran keahlian Shaklee:

NURDIANA ABDUL KUDDUS
Call/ SMS/ Whatsapp/ Telegram: 0125538628
Email: n_diana@yahoo.com / diana.kuddus@gmail.com
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy