Boleh ke supplemen menghilangkan kesakitan seperti ubat?

Fuhhhh dekat Lembah Klang petang ni hujan sampai kelihatan macam malam dah. Kak yone memang takut sikit nak drive dalam hujan and gelap-gelap ni 😅 Sejuk pun ye jugak hujan-hujan ni. Teringat pulak sembang-sembang kak yone ngan kawan-kawan ofis masa lunch sebelum ni.

Hari tu, colleague kak yone ada mengadu. Pedih ulu hati katanya. Kak yone pun hulurkan Peppermint Ginger yang wangi baunya. Minty-minty gitu. Tapi the next day, dia cakap, Peppermint Ginger tu takde kesan apa-apa.

Hahaha, jangan sentap uolls. Memang pun. Apabila kita dah berada dalam keadaan sakit, amik Peppermint Ginger takkan memberikan apa-apa kesan. Sebab tu supplemen. BUKAN UBAT. Maka memang kesannya hampir kepada tiada langsung dikala badan kita tengah sakit.

Kita amalkan supplemen sebab sebenarnya ia adalah ikhtiar untuk mengelakkan sakit yang lebih kronik pada masa hadapan, insyaAllah. Contohnya, pedih ulu hati bersangkut paut dengan gastrik. Bila dah sakit gastrik baru nak minum ESP, faham-faham je la kesannya. 

Tapi kawan kak yone memang mengakui, ESP memang terbaik apabila berhadapan dengan gastrik. Memang takde rasa pedih ulu hati, sakit perut dan macam-macam lagi simptom gastrik.

Memang betul. Ramai dah yang merasai kebaikan ESP especially bila bersangkut paut dengan gastrik. Memang rasa lega perut dan kurang rasa sakit gastrik. Kak yone tahu, ada yang bila kena gastrik, memang teruk sangat. Sampai muntah-muntah, lemah dan lesu. Jadi kalau boleh gastrik kena dikawal.


Most importantly, jaga pemakanan dan disiplin apabila tibanya waktu makan, kena makan!  Boleh baca kat sini - 7 tips untuk mengurangkan gastrik yang pernah kak yone sharekan dulu 😊

Yang penting, kak yone nak pembaca-pembaca semua faham. Supplemen bukanlah ubat dan apabila sakit, kalau makan supplemen saja, kemungkinan besar, sakit takkan hilang dengan cepat. Mungkin rasa kurang. Tapi nak hilangkan kesakitan immediately tu, idaklah. Kecuali kita memang makan supplemen secara konsisten, insyaAllah, serangan sakit seperti gastrik akan berkurangan.

Nak dapatkan ESP atau pun supplemen-supplemen lain, meh wasap kak yone di sini http://TanyaKakYone.wasap.my atau hubungi 016-2364796.
Previous
Next Post »
1 Komentar