Saturday, 13 May 2017

Hadiah Terbaik Hari Ibu

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Selamat menyambut hari ibu 😍 Bagi kak yone, hari-hari pun hari ibu. Hari-hari pun hari ayah. Tak payah celebrate on the specific day pun tak pe 😀

Hari ni hari yang terbaik bagi kak yone 😊 So kak yone take it as a good Mother's Day 👸 Sebabnya kak yone dapat merasa nikmat masa yang panjang.

Pagi-pagi lagi kak yone dapat ABC 😊 Lepas selesaikan rutin hujung minggu membasuh baju, menyidai baju, kak yone rasa bersemangat nak kemas rumah!

Bukan kemas rumah yang simple-simple tu. Tapi kemas hampir keseluruhan rumah. Major tau bukan minor. Disebabkan semangat ni, kak yone dah rasa happy.

Mungkin pembaca macam pelik. Cliche nya mother's day, mak tak payah masak bagai. Tapi kak yone siap mengemas satu rumah 😂 and bagi kak yone it's the best gift.

Haaaa bukan apa, kebiasaannya kak yone rasa macam hujung minggu adalah waktu yang stress sebab banyak sangat nak buat. Tapi at the same time, kita mesti nak gi jalan-jalan. So bila fikir kerja rumah tak settle tapi kita tinggalkan dan gi jalan, memang la stress!

Tu yang kak yone cakap seronok merasa nikmat masa. Apa pun. Menjadi ibu / mak / mama / mummy adalah pengalaman yang terbaik sekali 😍

Jadi ibu, kena jadi kuat. Konsisten kan mengambil vitamin B Complex untuk boost tenaga dan juga menghapuskan stress.

No comments:

Post a Comment