Batuk Lelah Dan Penat Abah Berkurangan Dengan Vivix Dan Omega Guard

Ahlan wasahlan ya Ramadhan. Alhamdulillah dah masuk 1 Ramadhan. Selamat berpuasa kak yone ucapkan. Kali ni kak yone nak cerita kisah abah kak yone sendiri.

Baru-baru ni, abah kak yone macam sakit-sakit. Biasalah warga emas, ada masa-masanya datang sakit-sakit. Abah memang batuk. Tapi kali ni batuk-batuknya jadi teruk dan abah rasa penat sangat. Sampai abah kak yone Whatsapp beritahu anak-anak semua kalau sempat abah bertemu Ramadhan kali ni, abah akan bersyukur sangat 😢


Kak yone pun terkejut sangat. Terus order Omega Guard hantar ke rumah di kampung halaman. Vivix memang dah ada kat umah mama dan abah.


Disebabkan batuk-batuk, abah diberi gas nebuliser tu. Memang berkurangan batuk abah. Tapi sehari dua, jadi balik. Abah memang rehat je sebab mama cakap abah rasa penat. Dah makan ubat semua tapi tak jadi apa pun kata mama.


Kami adik beradik memang suruh abah amik gas nebuliser lagi. Tapi abah tak nak. Alhamdulillah Omega Guard yang kak yone order tu, harini order, esok dah sampai. Kak yone pesan berkali-kali pada mama untuk pastikan Vivix dan Omega Guard sentiasa abah makan.


Alhamdulillah sangat, lepas makan Vivix dan Omega Guard selama beberapa hari, batuk lelah dan penat abah berkurangan. Abah lebih bertenaga dan boleh ke surau macam biasa. 


Alhamdulillah. Lega kak yone dengan perkembangan abah. Iyela kita nak sambut Ramadhan dalam keadaan sihat. Nak puasa dan menunaikan solat Terawikh kan. Syukur sangat.


Happy sangat kak yone rasa. Jangan sesekali rasa lokek nak membeli Vivix dan supplemen-supplemen lain untuk ibu dan ayah kita. Nak-nak lagi sekarang dah masuk Ramadhan. Semestinya kita nak mereka menikmati Ramadhan dan dapat beribadat dalam keadaan yang sihat.


Alhamdulillah. Kak yone bersyukur sangat-sangat. Semoga mama abah sihat-sihat selalu. Selamat berpuasa semua. Salam Ramadhan.


Ikhlas,

Kak yone 012-5538628Mentor dan pengedar Shaklee Shah Alam, Subang, Klang, Subang, PJ, Mid Valley dan seluruh Malaysia.


COD pun bokeh di sekitar PJ, Amcorp Mall, VSQ Tower, Jaya33, SS14, Klang, Shah Alam dan mana-mana lokasi yang kita boleh bincangkan 😊
Previous
Next Post »
0 Komentar