Life starts at 40?

Haaaa haritu kak yone dengar ceramah daripada Ustaz Dusuki. Ustaz Dusuki bercakap pasal orang yang menginjak ke umur 40 tahun. Mat Salleh cakap, life starts at 40. Tapi, dalam Islam, apabila menginjak ke umur 40 tahun, maka sepatutnya kita tidak lagi mengejar dunia.Apabila umur menginjak ke 40 tahun, ia adalah masa untuk fokus kepada urusan-urusan akhirat. Jadi sebelum sampainya umur 40, buatlah sehabis baik untuk mencapai segala perkara yang dicita-citakan. Supaya apabila masuknya 40 tahun, kita akan lebih tenang dan melebihkan akhirat di dalam urusan kita.

Sesungguhnya apa yang terjadi di dalam kehidupan kita semuanya telah ditetapkan sejak di Luh Mahfuz lagi. Rezeki, jodoh, ajal maut semuanya telah ditetapkan. Tapi sebagai seorang manusia, kita teruskan usaha untuk buat yang terbaik dalam kehidupan ini. Sepatutnya motif yang ingin kita capai dalam kehidupan ialah memberi manfaat kepada orang lain.

Ustaz Dusuki ada share satu ayat daripada surah Al-Ahqaaf, ayat 15 yang boleh diamalkan apabila usia menginjak ke 40 tahun. Jadi siapa-siapa yang nak masuk dan dah masuk umur 40 tahun, bolehlah baca ayat ini 😊Maksud ayat:

Dan Kami wajibkan manusia berbuat baik kepada kedua ibu bapanya; ibunya telah mengandungnya dengan menanggung susah payah dan telah melahirkannya dengan menanggung susah payah. Sedang tempoh mengandungnya beserta dengan tempoh menceraikan susunya ialah dalam masa tiga puluh bulan. Setelah ia besar sampai ke peringkat dewasa yang sempurna kekuatannya dan sampai ke peringkat umur empat puluh tahun, berdoalah ia dengan berkata: "Wahai Tuhanku, ilhamkanlah daku supaya tetap bersyukur akan nikmatmu yang engkau kurniakan kepadaku dan kepada ibu bapaku, dan supaya aku tetap mengerjakan amal soleh yang Engkau redai; dan jadikanlah sifat-sifat kebaikan meresap masuk ke dalam jiwa zuriat keturunanku. Sesungguhnya aku bertaubat kepadamu, dan sesungguhnya aku dari orang-orang Islam (yang tunduk patuh kepadamu)".


Kak yone fikir, sebab itulah dalam organisasi besar Shaklee yang kak yone sertai, sangat-sangat menekankan untuk buat yang terbaik di dalam bisnes Shaklee.

Kalau boleh, jangan tunggu lama-lama. Terus usaha untuk dapatkan segala benefits yang Shaklee tawarkan selagi usia masih muda. Jangan tunggu sehingga mencapai umur 40, kerana mungkin pada saat itu, hati kita dah tak ingin berada dalam keadaan yang kalut dan rushing.

Betul juga. Tapi bukanlah bermakna orang yang berumur 40 ke atas dah tak boleh nak berbisnes Shaklee. Sebab bagi sesetengah orang, pada masa umur begini, baru ada kesedaran untuk mengamalkan supplemen semulajadi ini sebagai langkah kehidupan yang lebih sihat. Ramai yang dah rasai kebaikan supplemen Shaklee, mula menyebarkan manfaatnya kepada orang-orang yang memerlukan 😊

Nak memulakan bisnes dengan Shaklee, tak susah pun. Kalau beli dua botol Vivix bulan ni, membership Shaklee dah dapat free. Diskaun 5% lagi. Memang susahlah nak dapat promosi macam ni. Dapat pulak cash back RM36.10 bulan depan. Tapi kalau nak daftar dengan membeli vitamin-vitamin lain pun boleh. Pendaftaran keahlian hanya RM68.90. Dengan pendaftaran ini, dah boleh memulakan bisnes dengan Shaklee tau. Haaa jadi tunggu apa lagi? Whatsapp kak yone di 012-5538628 untuk pendaftaran keahlian dan membeli vitamin-vitamin Shaklee 😊

Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley,  Menara VSQ, Amcorp Mall, Jaya Shopping Centre, PJ SS14, Jaya33, Subang, USJ dan seluruh Malaysia. Untuk maklumat lanjut mengenai vitamin semulajadi dan pendaftaran keahlian Shaklee:

DIANA
ID Shaklee: 1112978
Call/ SMS/ Whatsapp: 012-5538628
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy

COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, Subang, USJ, PJ SS14, Menara VSQ, Amcorp Mall, Menara PKNS, Jaya Shopping Centre, Mid Valley
Previous
Next Post »
0 Komentar