Cara Mengekalkan Keremajaan Diri

Apa yang bagus sangat Vivix ni? Selalu kak yone sebut kandungan Resveratrol dalam Vivix membantu dalam memperbaiki sel-sel dalam badan kita. Hingga ke tahap sel-sel DNA. Bukan mengubah DNA tau... 

Haaa apabila sel sihat, indirectly kita sedang berikhtiar mengekalkan keremajaan diri kita. Tapi macam yang kita tahu, badan kita semuanya tetap akan mengalami penuaan. Cuma cepat atau lambat aje.

Keremajaan dan kesihatan diri akan terjaga apabila 'Telomeres' terjaga. Apa pulak telomeres ni? Haaaa ok... Bayangkan tali kasut. Kat kedua-dua hujung tu ada macam penutup plastik yang muncung tu. Macam tu juga telomeres dalam sel DNA kita. Telomeres macam menjaga sel DNA kita supaya elok dan tak terbuka gulungan sel tu. 


Bayangkan kalau terbuka apa jadi? Perlahan-lahan kemungkinan kita akan mengalami penyakit-penyakit tua seperti Alzheimer. Nyanyuk dan macam-macam lagi. Haaaa jangan cakap tu bila da tua semua jadi macam tu. Ada yang jadi tua sebelum usia.

Kita sebenarnya boleh berikhtiar untuk menjaga telomeres ni supaya keadaannya elok walaupun kita semakin meningkat usia. Kiranya macam melambatkan telomeres ni daripada rosak. Sebab apa pun, penuaan tetap akan terjadi tapi kita ikhtiar perlahankan kerosakannya. Caranya ialah makan supplemen yang mengandungi nutrisi yang tinggi antioksidan seperti Vivix!

Kalau sesiapa yang suka mencari cara untuk kelihatan awet muda, nak mengekalkan keremajaan kulit dan nak kulit kelihatan merah-merah, bibir fresh bak delima, amalkanlah Vivix selalu. InsyaAllah memang kulit akan kelihatan berseri-seri.

Satu lagi ramai penjual Shaklee asyik cakap macam mana Vivix ni membantu pesakit kanser? Gini ceritanya...

Gambar ihsan Google

Vivix mengandungi resveratoral yang terbukti melalui kajian-kajian saintifik boleh membantu membetulkan sel-sel yang rosak (seperti sel kanser).
.
Apabila sel-sel rosak telah dibetulkan, mereka akan mematikan diri sendiri dengan sendirinya (Apoptosis) dan menyebabkan sel kanser berkurangan dan akhirnya hilang.

Vivix bukanlah sejenis ubat yang mengandungi dadah, malah ia tidak mengandungi sebarang bahan kimia. Ia dibuat daripada 4 ekstrak botani iaitu: 

❤Anggur muscadine
❤Lobak ungu
❤Elderberry Eropah (Sambucus Niagra)
❤Polygonum Cuspidatum
.
Menurut laporan daripada kajian terbaru yang dibuat oleh University of Missouri pada Oktober 2013; lebih banyak sel kanser yang mati jika pesakit dirawat menggunakan gabungan resveratrol (kandungan utama Vivix!) dan radioterapi berbanding rawatan dengan radioterapi sahaja.
.
Ikhtiarlah selagi ada peluang. Kita buat kerja kita. Yang memberi kesembuhan itu Allah jua.

Kalau nak berikhtiar dengan Vivix, hubungi kak yone di 012-5538628 😀

Ikhlas membantu,
Kak Yone
012-5538628

#TsunamiShaklee
#9Gemilang
Previous
Next Post »
0 Komentar