Situasi Hidup Tertekan, Jangan Biarkannya

Kak yone pernah berada dalam situasi hidup yang sangat tertekan suatu masa dulu. Semestinya keadaan kewangan keluarga menyebabkan tekanan hidup. Untuk diri kak yone, memang jangan nak kata bermewah-mewah, makan pun berkira. 

Sebabnya kak yone kena bayar segala komitmen yang tiap-tiap bulan wajib kena bayar. Memang masa tu, kak yone bekerja dari pagi sampai malam untuk mencari pendapatan lebihan supaya berupaya membayar segala keperluan wajib 😥

Alhamdulillah, situasi itu mengajar kak yone untuk lebih tabah dan kuat dan memperkuatkan lagi pergantungan kepada Allah. Allah takkan menguji kita melebihi kemampuan kita kan. 

Masa tu juga, kak yone melihat kuasa doa tu sangat mustajab. Jadi, jika rasa keadaan terlalu berat, banyak-banyakkan berdoa. InsyaAllah pasti dimakbulkan. Bila dan bagaimana adalah ketentuan Allah.

Kini terasa semula bahang kenaikan harga. Tahun 2017, semuanya naik. Yang sangat terasa, dulu minyak kereta boleh isi bawah RM50. Sekarang lebih daripada RM60 😫 Macam manalah keadaan rakyat marhaen yang serba serbi dulu mengikat perut, sekarang mungkin terpaksa berlapar.

Kak yone sebenarnya nak ajak pembaca-pembaca yang mencari-cari cara untuk mendapat pendapatan tambahan. Kak yone yakin, ramai sangat nak buat duit tapi tak tahu dari mana nak bermula.

Nasihat kak yone, cari perniagaan yang yang menggunakan modal yang kurang daripada RM100.

Kak yone dulu, bertangguh nak join Shaklee. Vitaminnya memang kak yone makan. Cumanya sanggup bayar harga retail yang lebih tinggi daripada harga ahli. Ikutkan hati, patut awal-awal lagi kak yone mendaftar sebagai ahli Shaklee. Jimat bila membeli. Nak memulakan perniagaan pun boleh.

Malah kalau Shaklee ni, kena cara, tak payah bayar sesen pun terus dapat jadi ahli. Yang tu nanti kak yone ceritakan.

Asbab rezeki dan berShaklee juga, kak yone takdelah kerja sampai ke lewat malam di luar lagi. Ramai sangat surirumah buat shaklee sekarang ni dan berjaya memperoleh pendapatan yang stabil dan membantu suami dalam menampung keperluan keluarga. 

Happy kan dapat melihat anak-anak membesar depan mata. Tiada lagi kerisauan meninggalkan anak di taska atau pengasuh.

Bagi yang rasa "saya nak buat tapi tak tahu caranya", jangan bimbang sebab kak yone akan ajar step by step. Kak yone buat blog Hearty . Love . Healthy ni pun bukannya pandai terus. Kak yone belajar satu per satu. 

Kalau rasa sukar, kita mulakan dengan FB personal. Tu pun sekarang kena ada caranya. Abang Mark Zuckerberg tak suka kita beriklan di fb personal. Yang lebih baik, buat fanpage macam Hearty . love . healthy Lagi bagus 😀

Tapi semua ni mestilah dengan syarat, anda serius nak buat dan ketepikan alasan, terutamanya rasa malu. Kalau malu sangat, medium online memang dah betul. Tapi nak rasa senang hati lagi, blog adalah medium terbaik. Sebab sekali buat, sales dari blog selamanya 😉

Jadi, jangan buang masa lagi. Hubungi kak yone di 016-2364796. Kalau tak contact kak yone, macam mana kak yone nak tolong kan? Mulakan langkah pertama anda bermula saat ini juga!

Trip Shaklee ke Jepun. Buat bersungguh-sungguh pasti boleh pergi trip fully sponsor Shaklee setiap tahun. Siapa nak?

Kak yone nak membantu jer.

Pengedar dan mentor Shaklee Shah Alam, PJ, Klang dan Mid Valley.

Ingat no ni selalu - 016-2364796.

Previous
Next Post »
0 Komentar