Tersilap Memilih Produk Kecantikan, Diri Sengsara

Kak yone dapat tahu yang sahabat kak yone tengah menderita akibat tersilap memilih produk kecantikan. Kini dirinya sengsara dan menyesal.


Sebelum ini, sahabat kak yone ni memang selalu mengadu yang kulit wajahnya tiba-tiba naik seakan-akan jerawat. Memang puas dirawat tapi tak baik-baik! 

Buntu! Memang sahabat kak yone buntu sangat. Takkan berbulan-bulan tak baik-baik. Walaupun ada perkembangan positif, tapi terasa di kawasan kening wajahnya merenyam gatal. Kini, jerawat-jerawat seperti white head pulak naik dengan banyak.

Sedih sungguh apabila kak yone mendapat berita ni. Kisah sahabat kak yone ni bukan main-main. Kak yone asalnya tak tahu pun sahabat kak yone ni menggunakan produk kecantikan tempatan.

Kak yone bukanlah nak downgrade produk kecantikan tempatan. Tapi kandungan produk tu, biarlah jelas supaya kita tahu bahan-bahan yang digunakan. Taknaklah ada merkuri atau bahan-bahan kimia yang berbahaya.

Kini, dalam menumpukan rawatan untuk memulihkan masalah kulitnya, sahabat kak yone juga berikhtiar dengan vitamin-vitamin Shaklee.

Antara vitamin-vitamin yang diamalkan ialah:

1. Vivix untuk membantu pemulihan sel-sel dalaman yang terjejas dengan bahan-bahan kimia yang berbahaya. 

2. Alfalfa Complex untuk membantu membersihkan darah dan membuang toksin-toksin di dalam badan.

3. Vitamin C membantu memulihkan kulit dan mengurangkan pengeluaran jerawat.

4. ESP membekalkan nutrisi protein untuk membaiki kulit dan bahagian dalaman yang proses pemulihan. Protein memang sangat penting untuk keseluruhan tubuh kita tau.

5. DTX Complex untuk membantu detoxkan bahagian hati. DTX memang sangat penting dalam kes ini. Selesai rawatan dengan pakar kulit, sahabat kak yone akan teruskan dengan DTX.

Doakan sahabat kak yone ini semakin pulih ya. Hati mana yang tidak bimbang. Walaupun terasa sihat. Tapi risau sangat jika keadaan ini berlarutan. 

Kalau jerawat biasa, memang dah lama pulih sahabat kak yone ni. Tapi kak yone memang tahu, dah lama sahabat kak yone mengadu dengan kak yone yang kulit wajahnya tak baik-baik.


Sahabat kak yone memang bijak. Selain berikhtiar dengan ubat-ubatan, dia juga memilih untuk konsisten dengan vitamin-vitamin Shaklee. Dalam hal ini, sahabat kak yone mengambil langkah bijak dengan mendaftar menjadi sebahagian daripada ahli Shaklee. Dapatlah berjimat dengan harga ahli yang lebih murah dan menikmati cash back dengan pembelian vitamin-vitamin tersebut.

Ni kak yone share sahabat lain dalam group Shaklee kami yang berikhtiar dengan supplemen Shaklee juga.


Kak yone doakan sahabat kak yone semakin pulih, tenang dan bahagia. Semoga kisah sahabat kak yone ini menjadi iktibar kepada pembaca-pembaca di luar sana juga. Alang- alang memilih produk kecantikan, pilihlah yang selamat dan semulajadi.


Yang berkongsi kisah,

Kak yone
012-5538628.
ID Shaklee kalau korang nak beli terus di Shaklee: 1112978
Pengedar Shaklee Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Mid Valley dan seluruh Malaysia!

Entry-entry lain yang menarik untuk dibaca:

1. Ikhtiar kulit sihat dan cantik seperti Uqasha Senrose
2. Mengurangkan masalah jeragat dengan vitamin dan produk skincare semulajadi
3. Atasi masalah jeragat sebelum melarat
Previous
Next Post »
0 Komentar