Inflamasi dan penyakit autoimmune

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua... Hari ni nak citer pasal inflamasi atau dalam bahasa inggerisnya inflamation. Sebab, bila gi klinik atau hospital, asyik dengar doktor sebut ada inflammation. 

Inflamation atau radang dalam bahasa melayunya, selalu terjadi kerana pelbagai sebab. Radang ni terjadi apabila sel darah putih badan kita bertindakbalas melindungi badan daripada serangan virus atau bakteria. Kesannya, kawasan jangkitan mungkin akan kelihatan merah-merah, terasa panas, bengkak, sakit dan sebagainya. Contohnya bila terkena batuk dan selsema, doktor check tekak, dan nampak merah-merah, doktor akan cakap ada inflamation atau radang. 

Itu adalah simptom-simptom yang kelihatan. Ada juga inflamasi yang terjadi berdekatan organ-organ yang terdapat di dalam badan, seperti jantung, buah pinggang dan sebagainya. Keadaan ini sangat bahaya kerana melibatkan kawasan di organ-organ penting.

Ada juga kes terjadinya inflamasi kerana sel darah putih menyerang sel-sel badan yang sihat, kerana menyangka sel-sel tersebut membahayakan. Keadaan ini dikatakan sebagai jangkitan autoimmune. Penyakit autoimmune ni banyak jenisnya.

Selalunya di hospital, doktor akan mencadangkan ubat-ubat yang mengandungi steroid untuk merawat radang atau inflamasi. Tapi sesetengah steroid memberi kesan ke atas pesakit. 

Bagi saya, selain kebergantungan kepada ubat-ubatan yang dibekalkan, boleh juga kalau nak berikhtiar dengan supplemen bebas steroid seperti Vivix. 

Vivix berfungsi memperbaiki sel-sel yang rosak, termasuklah kawasan-kawasan yang mengalami inflamasi atau radang. Dah banyak juga kes-kes autoimmune yang semakin pulih dengan pengambilan Vivix yang konsisten. Ni salah satu testimoni daripada pasakit autoimmune.Saya share ini semua sebab rasa sayang kalau tak mencuba Vivix. Kesihatan itu mahal harganya... Mahal lagi apabila dah jatuh sakit. 

Harga sebotol Vivix adalah RM475.00. Tapi bulan ni.... Ada promosi twin pack Vivix. Dua botol dengan harga RM765.32. Harga ni, adalah:
1. Harga ahli selepas ditolak pula 5% diskaun
2. Dapat free membership Shaklee yang bernilai RM80
3. Dapat cash rebate pula bulan depan
4. Enjoy produk-produk Shaklee yang lain dengan harga ahli

Pada bulan-bulan biasa, point 2 hingga 4 tetap dapat. Tapi point no. 1 tu dah takde... Harganya akan jadi RM805.60. Lagi mahal kan...

Oleh itu, cepat-cepat Whatsapp saya ye untuk dapatkan Vivix Twin pack ni. Hubungi 012-5538628.

Diana
SID: 1112978
Previous
Next Post »
0 Komentar