7 Cara-Cara Untuk Mengurangkan Rasa Loya atau Morning Sickness Semasa Kehamilan

Di awal fasa kehamilan, kaum wanita akan mengalami simptom loya yang tidak terkawal. Selalunya simptom ini lebih berat pada waktu pagi. Oleh itu, simptom ini digelar morning sicknessMorning sickness ini selalu berlalu berlaku pada minggu ke-6 kehamilan dan mungkin berakhir dalam minggu ke-16 kehamilan atau bagi sesetengah ibu-ibu yang mengandung, simptom loya ini berterusan sehingga ke hujung kehamilan

Cara-Cara Untuk Mengurangkan Rasa Loya atau Morning Sickness:

1. Pastikan perut tidak kosong. Makan dengan kerap sekurang-kurangnya setiap 2 jam.

2. Selepas bangun daripada tidur, makan biskut kering atau apa-apa sahaja makanan ringan kesukaan anda untuk menyerap asid perut dan membantu menyimpan gula di dalam darah daripada menyebabkan tahap gula terlalu rendah.

3. Makan makanan yang boleh membantu mengurangkan rasa loya seperti buah avocado, keju, susu, yogurt, makanan yang berprotein dan sebagainya.

4. Makanan yang berhalia juga boleh melegakan perut. Selain itu, hidu bau buah lemon atau minum jus lemon untuk meneutralkan asid di dalam perut.

5. Elakkan makanan yang berminyak, berkafein dan mengandungi lemak yang tinggi. 

6. Bawa bersama oitment seperti minyak cap kapak, bam yang mengandungi bau-bauan limau, vicks atau apa sahaja yang membantu mengurangkan rasa loya anda.

7. Tidur untuk mengurangkan rasa loya :)


Selain itu, anda boleh mengambil vitamin B6 untuk mengurangkan rasa loya. Jika morning sickness anda terlalu keterlaluan, anda juga boleh mengamalkan Peppermint Ginger Plus untuk memberi kelegaan kepada perut.


Harga Set Untuk Mengurangkan loya atau Morning Sickness ialah RM98.75. Memang sangat-sangat menjimatkan kerana dapat tahan dalam 2 - 4 bulan.

Nak tahu lebih lanjut? Hubungi saya di 012-5538628.


Jom Like FB page saya: Hearty . Love . Healthy


Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley, KLCC, PNB Darby Park, Menara VSQ, Petaling Jaya dan seluruh Malaysia untuk maklumat lanjut vitamin semulajadi, pembelian vitamin Shaklee dan pendaftaran keahlian Shaklee:


NURDIANA ABDUL KUDDUS
Call/ SMS/ Whatsapp/ Telegram/ Line/ WeChat/ Viber: 012-5538628
Email: n_diana@yahoo.com / diana.kuddus@gmail.com
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy


Shaklee Independent Distributor ID: 111 2978


COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, USJ, Subang Jaya, Mid Valley, Menara VSQ @ PJ City Centre, Amcorp Mall, PNB Darby Park, KLCC


COD Hujung Minggu: Wangsa Maju, Setiawangsa, Taman Melawati, Setapak, Sri Rampai, Jelatek 


Reference:


Previous
Next Post »
0 Komentar