Kolagen Mahal, Tak Berbaloi Beli!

Ramai orang apabila mendengar harga sekotak kolagen.. dan mengetahui jumlah sachet yang terdapat di dalam sekotak kolagen itu.. terus membatalkan niat untuk membeli kolagen kerana merasa mahal dan tak berbaloi untuk beli.

Jika dibandingkan dengan produk-produk yang lain, kolagen memang kalah kerana produk-produk yang lain jauh lebih murah... Saya akui itu memang lumrah.. kita mencari harga yang terbaik... Tapi berpeganglah kepada konsep alah membeli menang memakai.. :)

Namun... ramai yang tidak mengetahui bahawa sekotak kolagen itu sudah cukup untuk merasai keberkesanannya. Sungguh.. paling minima kesan yang jelas kelihatan adalah liang roma mengecil. Yang dalam-dalam tu kita tak nampak kesannya tapi merasai kesannya..
Selain daripada untuk kecantikan kulit... kolagen juga sangat baik untuk kesihatan sendi.. Apabila usia semakin meningkat.. sendi kita akan mula mengalami kekusutan kolagen yang menyebabkan kita mula merasai sakit lutut.. sakit tumit.. anggaplah kolagen tu adalah seperti kushion yang melapik dan membaluti sendi. Apabila semakin menipis.. kita akan mula merasa sakit apabila berlaku sentakan atau hentakan.

Kolagen bukan untuk wanita saja ye. Lelaki juga elok mengambil kolagen. Tak salah bagi lelaki untuk menjaga kesihatan luaran dan dalaman, macam wanita juga :)

Bagi saya.. saya mengambil kolagen kerana saya mementingkan kesihatan terutama kesihatan sendi.. haha kita bukan akan muda selamanya.. baik mula sekarang daripada jadi lebih teruk apabila usia semakin meningkat... kos untuk menjaganya akan menjadi lebih mahal.. ditambah-tambah pula tubuh generasi sekarang ini, bukan seperti orang-orang dahulu yang kuat dan cergas.. Opah saya, dalam usia 80-an masih boleh menebas semak samun dan berkebun.. Kita pula lain... banyak terdedah kepada radikal bebas, fast food dan banyak lagi faktor yang boleh menyumbang kepada kehidupan yang perlu lebih dititikberatkan...

Ok.. kalau nak tahu berkenaan apa-apa supplemen Shaklee jangan segan-segan untuk hubungi saya di 012-5538628. Memang diakui kebaikan supplemen Shaklee kerana supplemen Shaklee bukan dibuat sebarangan, tetapi telah melalui pelbagai proses klinikal untuk memastikan kualiti yang dihasilkan adalah yang terbaik.

Jom Like FB page saya: Hearty . Love . Healthy


Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley, KLCC, PNB Darby Park, Menara VSQ, Petaling Jaya dan seluruh Malaysia untuk maklumat lanjut vitamin semulajadi, pembelian vitamin Shaklee dan pendaftaran keahlian Shaklee:


NURDIANA ABDUL KUDDUS
Call/ SMS/ Whatsapp/ Telegram/ Line/ WeChat/ Viber: 012-5538628
Email: n_diana@yahoo.com / diana.kuddus@gmail.com
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy
Shaklee Independent Distributor ID: 111 2978

COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, USJ, Subang Jaya, Mid Valley, Menara VSQ @ PJ City Centre, Amcorp Mall, PNB Darby Park, KLCC

COD Hujung Minggu: Wangsa Maju, Setiawangsa, Taman Melawati, Setapak, Sri Rampai, Jelatek 
Previous
Next Post »
0 Komentar