Cuaca Panas dan Strok Haba

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua... Tak habis-habis lagi saya nak bercerita pasal cuaca panas dan strok haba sekarang ni... Kat rumah saya, matahari malu nak menunjukkan rupanya.. Memang redup.. tak hujan pun... Tapi bahang panasnya tetap terasa. Alhamdulillah, dalam panas-panas ni, anak lelaki saya rajin minum air... Badan kita memang akan memberi tanda yang kita harus minum lebih air di cuaca panas sebegini...Ok... hari ni saya terjumpa orang post dalam FB pasal suaminya yang terkena strok haba. Allahukhbar... kasihan sangat... Kadang-kadang kita pun tak menjangka perkara-perkara begini akan terjadi. Simple sangat kesnya... Sebab terkena strok haba... Setiap hari memang kita berpanas... Tapi tanpa disedari, panas tu memberi kesan ke atas badan kita....

Semoga suami Puan Effa Adnan kembali sihat seperti sediakala


Bagi yang mempunyai ahli keluarga yang tiba-tiba menunjukkan tanda-tanda seperti terkena strok haba, sebelum menantikan kedatangan ambulans atau mendapatkan rawatan lanjut, anda boleh lakukan perkara-perkara ini.


Yang penting, dalam cuaca panas-panas ni, sentiasa minum banyak air. Kalau tak lalu air kosong, minum air kosong sejuk, kalau tak lalu juga, minum air isotonic macam 100plus dan banyak lagi di pasaran. Cumanya berkawal-kawal juga minum air isotonic kerana kandungan gula yang tinggi.

Kalau anda mementingkan kesihatan dan sangat concern dengan kandungan gula, boleh amalkan Performance Drink daripada Shaklee. Apakah kebaikan Performance Drink ini?


  • Meningkatkan daya ketahanan badan dengan membantu mengekalkan tenaga pada sel dan otot.
  • Mengurangkan rasa haus dan mengawal proses kehilangan air.
  • Membekalkan tenaga dan daya tahan fizikal dengan mengimbangi dan mengekalkan elektrolit dalam badan.
Banyakkan kebaikan Performance Drink ini. Performance Drink ini didatangkan dalam bentuk serbuk dalam canister 539g dan berharga RM82.50. Sangat-sangat sesuai untuk dinikmati seisi keluarga...

Anda nak dapatkannya? WhatsApp atau hubungi 012-5538628. Konsultasi pengambilan mana-mana vitamin Shaklee adalah percuma kepada anda :)

Diana
SID: 1112978
Tel: 012-5538628

Previous
Next Post »
0 Komentar