Orang-orang yang berisiko tinggi sakit jantung

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Salam Jumaat yang berkat :) Alhamdulillah... Ramadhan semakin menginjak ke pertengahan. Semoga kita tidak melepaskan segala peluang baik yang ada di dalam bulan ini. Hari ni, jom kita sama-sama baca tentang orang-orang yang berisiko tinggi sakit jantung.Kumpulan yang tinggi risiko untuk mendapat sakit jantung:
 1. Lelaki
 2. Mempunyai keturunan yang sakit jantung
 3. Umur yang meningkat

Namun, terdapat juga faktor-faktor lain yang meningkatkan lagi risiko kumpulan-kumpulan di atas untuk mendapat sakit jantung. 

Faktor-faktor tersebut ialah:
 • Kencing manis
 • Tekanan darah tinggi
 • Merokok
 • Kolesterol
 • Kegemukan / obesiti
Lelaki yang berumur 55 tahun ke atas lebih berisiko untuk mendapat serangan jantung berbanding wanita dengan umur yang sama. Namun, jika wanita tersebut telah menopaus dan berumur 65 tahun ke atas, maka wanita tersebut juga berisiko tinggi untuk mendapat serangan jantung.

Oleh itu, berhati-hatilah golongan yang seperti contoh di bawah:

1. Lelaki, merokok, mempunyai berat badan berlebihan, mengidap penyakit tekanan darah tinggi, dan paras kolesterol dalam darah juga tinggi. 

2. Wanita, telah menopaus, berumur 65 tahun ke atas, mempunyai berat badan berlebihan, mempunyai keturunan yang pernah terkena serangan jantung, mengidap tekanan darah tinggi.

Yang saya nyatakan di atas, hanya contoh. Tapi jangan bimbang, risiko untuk mendapat serangan jantung dapat dikurangkan dengan:

 1. Menjaga pemakanan. Amalkan konsep 'eat clean'.
 2. Amalkan gaya hidup yang sihat seperti jauhkan cara hidup yang stress, tinggal di kawasan yang bersih dan tidak tercemar, dan sebagainya.
 3. Bersenam secara konsisten.
 4. Amalkan supplemen untuk mencukupkan keperluan nutrisi yang diperlukan oleh badan. Apabila keperluan nutrisi mencukupi, badan akan berfungsi pada tahap optimum. 
Nak mudah, amalkan Vivix secara konsisten. InsyaAllah, badan akan lebih sihat, kerana Vivix membantu memperbaiki sel-sel di dalam badan. Oleh itu, risiko awal yang menyumbang kepada serangan jantung seperti tekanan darah tinggi, diabetes, kolesterol akan dapat dikurangkan.

Jom kita lihat testimoni-testimoni orang-orang yang telah berikhtiar dengan Vivix.Di sini, saya juga share petikan video Dr. Safari Elis ihsan daripada ZonKuliah. Semoga bermanfaat untuk kita ambil pengajaran. 

Takut kan apabila mengetahui simptom-simptom sakit jantung. Kadang-kala kita tak menyangka pun simptom-simptom tersebut bermakna serangan jantung sedang terjadi. Jaga kesihatan kita... Jika berada dalam kumpulan yang berisiko tinggi, Vivix memang terbaik. Kita ikhtiar, kepada Allah kita berserah.

Nak dapatkan Vivix, boleh hubungi saya di 012-5538628. Saya boleh pos atau COD di sekitar Shah Alam, Subang Jaya, Petaling Jaya dan Klang.

Kalau nak order secara online pun boleh. Klik butang order di bawah.


Semoga kesihatan kita semua sentiasa terjaga. Amalkan supplemen untuk kehidupan yang lebih sihat. Kita mungkin rasa malas, mahal nak makan supplemen ini semua. Tapi, apabila dah sakit, kos mengubati penyakit, ubat-ubatan akan menjadi lebih mahal. Fikir-fikirkan.

SID: 1112978 (boleh pakai ID ni jika walk-in ke Shaklee)
Tel: 012-5538628
Previous
Next Post »
0 Komentar