Luahan sedih pesakit buah pinggang bocor "Saya sangat risau jika buah pinggang saya benar benar rosak dan perlu menjalani dialisis di usia 30an ini. Anak-anak masih kecil.."

Ya Allah, Allahuakhbar... Sedih apabila mendapat tahu seorang sahabat disahkan mengalami masalah buah pinggang bocor atau Nephrotic Syndrome dan mungkin terpaksa menjalani dialisis di saat usia belum menjengah 40 tahun pun....

Buah pinggang bocor atau Nephrotic Syndrome ini adalah merupakan suatu masalah buah pinggang, di mana sistem badan membuang terlalu banyak protein melalui air kencing. Masalah buah pinggang bocor atau Nephrotic Syndrome ini disebabkan oleh kerosakan kepada kelompok salur darah halus (glomeruli) di dalam buah pinggang yang menyebabkan kegagalan untuk menapis air berlebihan dan bahan buangan daripada tubuh. 

Kesan atau simptom Nephrotic Syndrome:

 • Edema iaitu bengkak air di bahagian tangan atau kaki
 • Kencing yang berbuih
 • Pertambahan berat badan disebabkan bengkak atau sembab air
Walaubagaimana pun, kerosakan pada buah pinggang ini ada berkaitan juga dengan penyakit-penyakit lain yang mungkin dihidapi oleh penghidap. Antaranya ialah:
 • Fungsi ginjal atau buah pinggang yang tidak normal (selalunya terjadi pada kanak-kanak)
 • Masalah genetik yang dialami oleh penghidap itu sendiri
 • Membran yang menebal di dalam kelompok salur darah glomeruli (boleh disebabkan oleh kesan penyakit-penyakit lain seperti Hepatitis-B, Malaria, kanser)
 • Diabetes
 • SLE
 • Masalah jantung
 • Salur darah yang tersumbat di dalam buah pinggang
 • Protein amyloid yang berlebihan di dalam organ
Berikut adalah luahan melalui video oleh En. Rosdi. Alhamdulillah, beliau berikhtiar dengan Vivix dan cuba mengelakkan pengambilan steroid yang boleh menyebabkan kesan kurang baik dalam jangka masa panjang. 

Apabila berikhtiar dengan Vivix, bukan sahaja penyakit buah pinggang bocor sembuh, malah, tekanan darah tinggi, aras kolesterol dalam badan semuanya menjadi normal semula. Alhamdulillah, sesungguhnya kita berikhtiar... Allah yang menyembuhkan. 

Ini kata-kata beliau setelah sembuh :)
"Alhamdulillah saya sangat bersyukur apabila Doktor mengesahkan air kencing saya tiada lagi protein, tekanan darah normal dan ujian darah semua menunjukkan result yang cantik. Doktor juga stopkan semua ubat dan yang paling best Doktor sendiri yang beritahu 
TAK PERLU BUAT BIOPSI.
Kalau sebelum ini saya dan isteri merasakan Vivix mahal tetapi bila dalam situasi ini barulah kami menyedari duit boleh dicari, namun buah pinggang itu lebih berharga, tiada gantinya.
Terima kasih Allah. Terima kasih Shaklee.
Sekiranya anda atau ahli keluarga anda menghidapi penyakit ini atau yang berkaitan ataupun penyakit kronik lain seperti diabetis, strok, darah tinggi dan kanser. Ikhtiarlah dengan VIVIX. Saya percaya Allah tak turunkan penyakit tanpa penawarnya.
Tugas kita untuk berikhtiar, selebihnya berdoalah dan bertawakal lah kepada Allah.
Sesungguhnya Dia Yang Maha Berkuasa Menyembuhkan."


Sesungguhnya apabila sakit, kita akan rungsing dengan banyak perkara, antaranya; penyakit yang dihadapi dan sumber kewangan yang diperlukan untuk merawat penyakit. Oleh itu, semasa sihat, jaga diri baik-baik. Jaga pemakanan, amalkan supplemen untuk mencukupkan keperluan nutrisi di dalam badan. 

Vivix adalah supplemen (bukan ubat tau) yang tinggi antioksidan dan membantu memperbaiki sel-sel dalaman kita... Apabila sel dalaman elok, maka fungsi badan kita juga akan sihat :)

Jika anda berminat untuk mendapatkan Vivix atau mengetahu dengan lebih lagi mengenai Vivix, hubungi saya di 012-5538628. Nak jimat lagi, daftarlah sebagai ahli :)

Saya boleh COD di sekitar Shah Alam, Subang Jaya, PJ dan Klang. 

Anda juga boleh dapatkan secara online dengan penghantaran terus kepada anda dengan mengklik butang di bawah:


Terima kasih. Semoga kita sentiasa dilindungi oleh Allah di mana jua kita berada dan sentiasa sihat, ceria dan gembira selalu :)

SID: 1112978
Tel: 012-5538628

Rujukan:


Previous
Next Post »
0 Komentar