Meal Shakes Shaklee

Hidangan Lengkap Untuk Seisi Keluarga


Meal Shakes Shaklee menyediakan hidangan nutrisi yang lengkap dan asid amino. Di samping itu, nutrisinya mudah diserap oleh tubuh. Meal Shakes Shaklee terdiri daripada bahan-bahan semulajadi seperti buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya, lactalbumin dan sebagainya.

Apakah lactalbumin?

Mengikut definisi ask.com, Lactalbumin is a protein rich in essential amino acids. It is a dominant whey protein in human milk. Lactalbumin plays an important role in many mammals since it forms a regulatory subunit of the lactose synthase.

Lactalbumin mengandungi organisma protein yang sangat berkualiti dan mudah diserap ke dalam sistem tubuh daripada peringkat bayi sehinggalah kepada orang dewasa. Kebiasaannya, Lactalbumin mengandungi nutrisi seperti immunoglobin, lactoferrin, bacteriolysin dan sebagainya.

Oleh itu, Meal Shakes Shaklee sangat sesuai oleh semua golongan, daripada golongan kanak-kanak sehinggalah orang dewasa. Meal Shakes boleh dicampur ke dalam minuman, oats atau nestum, menjadikan ia sangat sesuai diambil semasa sarapan dan memberi rasa kenyang yang lama.Kebaikan Meal Shakes
  • Menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat yang diperlukan oleh tubuh. 
  • Membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, dan menguatkan keimunan tubuh seseorang kerana kandungannya yang kaya dengan protein tanpa laktosa.
  • Mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk membesar.
  • Vitamin A, C, E, zink dan selenium merupakan agen anti-oksida yang bertindak melawan jangkitan penyakit dan melambatkan proses penuaan.
  • Mengembalikan keserian wajah kerana mengandungi vitamin B yang lengkap, zat besi yang cukup untuk membina sel-sel darah merah yang sihat, sekaligus mencantikkan kulit wajah.
  • Kaya dengan serat larut yang membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buang daripada perut dan usus.
  • Rasanya yang lazat dan wangi dan mengandungi nutrisi yang lengkap serta tidak mengandungi sebarang pewarna tiruan dan gula sangat sesuai dinikmati oleh semua golongan.
Meal Shakes juga sangat sesuai diambil oleh orang yang selalu tidak sempat untuk makan tengahari kerana Meal Shakes sangat mudah disediakan dan memberikan rasa kenyang yang berpanjangan. Kandungan satu canister 544g dan berharga RM113.75, memang patut Meal Shakes berada di setiap rumah dan organisasi untuk manfaat semua :)


Hubungi saya pengedar Shaklee Shah Alam, Mid Valley, KLCC, PNB Darby Park, Menara VSQ dan seluruh Malaysia untuk maklumat lanjut vitamin semulajadi dan pendaftaran keahlian Shaklee:


NURDIANA ABDUL KUDDUS
Call/ SMS/ Whatsapp/ Telegram: 0125538628
Email: n_diana@yahoo.com / diana.kuddus@gmail.com
Facebook Page: Hearty . Love . Healthy
Shaklee Independent Distributor ID: 111 2978

COD: Lokasi penghantaran adalah di Shah Alam, Mid Valley, PNB Darby Park

Previous
Next Post »
0 Komentar